Στη βουλή ο τρόπος αμοιβής των Συμβασιούχων Καθαριστριών-Καθαριστών Σχολείων

spartinosss

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν πρωτοβουλίας του Κώστα Σπαρτινού με θέμα τον τρόπο αμοιβής των συμβασιούχων καθαριστών/ καθαριστριών που απασχολούνται μέσω των Σχολικών Επιτροπών στα σχολεία της χώρας .

Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο προβλέπει τη δήλωση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myschool.gr των αιθουσών διδασκαλίας κάθε σχολικής μονάδας, βάσει των οποίων γίνονται οι πληρωμές μέσω του ΙΝΕΔΙΒΙΜ προς τις Σχολικές Επιτροπές. Οι υπάρχουσες συμβάσεις, προβλέπουν αμοιβή σύμφωνα με τις αίθουσες διδασκαλίας και μόνο, θέτοντας μάλιστα ανώτατο όριο (18). Όμως στα σχολεία, υπάρχουν και άλλοι χώροι, οι οποίοι προφανώς και καθαρίζονται (πχ γραφεία, χώρους υγιεινής), πλην όμως δεν αμείβονται.

Επιπρόσθετα, οι πληρωμές δεν πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά γίνονται δύο με τρεις φορές το χρόνο, γεγονός που δυσχεραίνει την καθημερινότητα των εργαζομένων.

Οι βουλευτές με την παρέμβασή τους ζητούν από τους Υπουργούς να τροποποιηθεί ο τρόπος υπολογισμού της αμοιβής των συμβασιούχων καθαριστών/ καθαριστριών, ώστε να αντιστοιχεί στην πραγματική εργασία που προσφέρεται, ενώ παράλληλα να βρεθεί τρόπος ώστε να καταβάλλεται η αμοιβή τους σε μηνιαία βάση.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. η αποκατάσταση των ζημιών του “Daniel” και του “Elias”

Από τα 3 δισ. ευρώ, το 1,4 δισ. αφορά τις οδικές και τις σιδηροδρομικές υποδομές - Σημαντικός …