Άρωμα τρομοκρατίας στην Αθήνα μετά την επίθεση στην Γαλλική πρεσβεία(VIDEO)

antitromokratiki16_168218847

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Βας. Σοφίας και στην οδό Ακαδημίας που είχε διακοπεί το πρωί, λόγω της επίθεσης με χειροβομβίδα στη Γαλλική Πρεσβεία, καθώς ολοκληρώθηκαν οι έρευνες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η επίθεση με χαρακτηριστικά τρομοκρατίας στην καρδιά της Αθήνας, στη Γαλλική Πρεσβεία, ακριβώς απέναντι από την είσοδο της Βουλής, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα.

Ορισμένες πληροφορίες σύμφωνα με το newsbeast, κάνουν λόγο για ένα συμβολικό χτύπημα, ωστόσο υπάρχει ένας τραυματίας φρουρός του κτιρίου, καθώς η χειροβομβίδα εξερράγη ακριβώς δίπλα στο φυλάκιο του σκοπού.

Από τα θραύσματα που περισυνελέγησαν διαπιστώθηκε ότι η χειροβομβίδα είναι αμυντικού τύπου και εξερράγη σε απόσταση περίπου 3 μέτρων από την αλεξίσφαιρη σκοπιά, όπου βρισκόταν ο 33χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά στον μηρό, καθώς βγήκε για να δει τι συμβαίνει.

Δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν χειροβομβίδα στον αστυνομικό-σκοπό της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν ελαφρά. Το περιστατικό συνέβη στις 4:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Όπως ήδη αναφέρθηκε το σημείο της επίθεσης βρίσκεται απέναντι από τη Βουλή και προκαλεί ανησυχίες εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις κάμερες, όσο Βουλής, όσο και πρεσβείας, που πιστεύουν ότι θα έχουν καταγράψει τη διαδρομή της μοτοσικλέτας.

Τόσο στη Γαλλική Πρεσβεία, όσο και ακριβώς απέναντι στη Βουλή υπάρχει μόνιμη αστυνομική δύναμη, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους δράστες να πραγματοποιήσουν την επίθεσή τους.

Στο σημείο, επί της βασιλίσσης Σοφίας έσπευσαν πυροτεχνουργοί και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, ενώ πραγματοποιούνται έρευνες για τους δράστες στην ευρύτερη περιοχή.

Μια μοτοσικλέτα ίδιου τύπου, με κλεμμένες πινακίδες, που εντοπίστηκε λίγο αργότερα στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος στα Εξάρχεια, μεταφέρθηκε ήδη στην εγκληματολογική υπηρεσία και εξετάζεται.

Παράλληλα, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συλλέγουν και μελετούν τα βίντεο από τις κάμερες της περιοχής, οι οποίες πιθανότατα έχουν καταγράψει τους δράστες.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Nέα Αριστερά: Oι 18 νέες υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές

Οι νέες υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν από το Μεταβατικό Πανελλαδικό της Συντονιστικό Η Νέα Αριστερά ανακοινώνει …