Ύφεση 0,3% για το 2016 στην Ελλάδα σύμφωνα με την Κομισιόν

YFESHHHH

Σε τροχιά ανάπτυξης ύψους 2,7% αναμένεται να επιστρέψει η ελληνική οικονομία το 2017, η οποία σταθεροποιείται και το 2018 (3,1%) μετά από μία ήπια ύφεση 0,3% το 2016, σύμφωνα με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα, η ανεργία συνεχίζει την πτωτική τάση της, καθώς από 23,5% το 2016 θα διαμορφωθει στο 22,2% το 2017 και στο 20,3% το 2018.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να μειωθεί στο -2,5% του ΑΕΠ το 2016 και στο -1,0% το 2017 και να διαμορφωθεί σε πλεόνασμα ύψους 0,9% το 2018.

Το δημόσιο χρέος εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 181,6% του ΑΕΠ το 2016 και να ξεκινήσει να μειώνεται και πάλι το 2017 στο 179,1% και το 2018 στο 172,4%.

Μοσκοβισί: Επιθυμούμε συμφωνία πριν το τέλος του 2016 με συμμετοχή του ΔΝΤ

Την επιθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας για την Ελλάδα πριν από το τέλος του 2016 επανέλαβε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των φθινοπωρινών οικονομικών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ερωτηθείς σχετικά με το αν αλλάζει κάτι στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, απάντησε ότι δεν επιθυμεί να συσχετίσει τη στάση του ΔΝΤ με ένα πολιτικό γεγονός.

«Προσπαθούμε να περάσουμε σε έναν ενάρετο κύκλο με την Ελλάδα» δήλωσε ο Γάλλος επίτροπος, προσθέτοντας ότι στόχος είναι τώρα να «πετύχει το Μνημόνιο, να εφαρμοστούν σωστά οι μεταρρυθμίσεις, να επιστρέψει η ανάπτυξη, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και η απασχόληση».

Ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε ότι οι ελληνικές αρχές «έχουν πλέον αναλάβει σε γενικές γραμμές τις ευθύνες τους», παρότι δεν το έκαναν εξ αρχής «αυθόρμητα» ή «πλήρως» και τώρα είναι η σειρά των εταίρων να αναλάβουν τις δικές τους. «Επιμένω στη δήλωση του Μαΐου του 2016 και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μια όσο το δυνατόν πιο συνολική συμφωνία πριν από το τέλος του έτους, η οποία θα περιλαμβάνει το ΔΝΤ» ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι αναμένει το ΔΝΤ να συμμετάσχει και να συνεχίσει την προσήλωσή του.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …