Closeup of a doctor checking an old man's pulse , focus on hands

ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις για όλους!

Closeup of a doctor checking an old man's pulse , focus on hands

Διήμερο πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για όλους, στις 7 & 8 Δεκεμβρίου, παρέχεται στους πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας, του Δήμου Θερμαϊκού, που έχει ως στόχο να φημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταγραφής και εκτίμησης του πληθυσμού του Δήμου, ιδιαίτερα των ανασφάλιστων πολιτών, καθώς επίσης και η συνεχιζόμενη, ετήσια παρακολούθηση των δημοτών, μέσα από βάση ιατρικών δεδομένων (ιατρικό απόρρητο) που δημιουργείται, ώστε κάθε χρόνο, όπως έγινε και το 2015, να εξετάζεται δωρεάν, ένα ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού του Δήμου Θερμαϊκού.

Εξειδικευμένο ιατρικό (πνευμονολόγος – οφθαλμίατρος – αιματολόγος – υπερτασιολόγος – δερματολόγος) και νοσηλευτικό προσωπικό θα υποδέχεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ιατρείου και του δημοτικού συμβουλίου στους Νέους Επιβάτες όλους τους πολίτες, ανασφάλιστους και ασφαλισμένους,  παρέχοντας τη δυνατότητα να υποβάλλονται δωρεάν  στους εξής  διαγνωστικούς ελέγχους:

  •  Σπιρομέτρηση (πνευμονολογική εκτίμηση)
  • Οφθαλμολογικός έλεγχος (οφθαλμίατρος)
  • Μέτρηση Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρικής HbA1c (διαβητολόγος)
  • Έλεγχος αρτηριακής πίεσης (παθολόγος)
  • Εξέταση σπίλων (δερματολογικός έλεγχος)

Το πρόγραμμα ελέγχου «Μετρήσεις Ζωής» πραγματοποιείται για 2η χρονιά και η πρωτοβουλία υλοποίησής του εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς δέσμευσής της διοίκησης του Δήμου, να στηρίζει έμπρακτα τους ασθενείς, σχεδιάζοντας και  υλοποιώντας πρωτοποριακά προγράμματα με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, καθώς και το προσδόκιμο επιβίωσής τους.

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Παναγιώτης Κολλάρας, Διευθυντής ΕΣΥ, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Υγείας.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

'Yμνοι από τους Times του Λονδίνου για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρουν …