Οι ξενοδοχουπάλληλοι βγήκαν στους δρόμους!

xenodoxoipaliloi344290632

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, πραγματοποίησαν ανοίγοντας νέο κύκλο κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, διεκδικώντας την ζωή τους, αφού το κεντρικό σύνθημα τους είναι: «Δεν χαρίζουμε το εφάπαξ και τους κόπους μιας ζωής».

Επίσης απλεύουν για:

  • Την επαναφορά όλων των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα επίπεδα που ήταν πριν το 2012,
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που έπληξαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκο Πρακτορείο ο αντιπρόεδρος του συνδικάτου, Γιώργος Στεφανάκης, «σύμφωνα με όσα λέει το υπουργείο, ουσιαστικά θα πρέπει να ξεχάσουμε το εφάπαξ μας».

Στην ίδια κινητοποίηση συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Athens Ledra, για τους οποίους όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ Στεφανάκης, «το υπουργείο δεν έχει κάνει όλο αυτό τον καιρό κάτι ουσιαστικό για τη στήριξή τους».

Πάντως δεν έγιναν δεκτοί από τη νέα υπουργό Εργασίας, που ακολουθεί τα βήματα του προκατόχου της και τους δέχθηκε απλά, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου.....


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για κακοκαιρία: Η προσπάθεια μέχρι τώρα απέδωσε

 «Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι» δήλωσε από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία ο …