Προθεσμία επιδόματος 600 ευρώ

epidoma708

Στα ΚΕΠ υποβάλλονται οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων-δικαιούχων, του επιδόματος των 600 περίπου ευρώ, που με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας και Αναπληρωτή Οικονομικών, θα γίνονται δεκτές μέχρι και το τέλος του έτους.

Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες  Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών–μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπως αυτές ορίζονται από την Οδηγία 85148ΕΟΚ.

Ως “οικογένεια” θεωρούνται οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο-αρχηγό οικογένειας.

Στο νομό Ροδόπης οι περιοχές που δικαιούνται το επίδομα είναι οι εξής: Επαρχία Κομοτηνής: Αμαξάδων (οικ. Κατσίκας, Μοναχών), Ασωμάτων (οικ. Άνω Φωλιάς), Γρατινής (οικ. Γρατινής, Άνω Δροσίνης Άρδειας, Δρύμης, Καλλυντηρίου, Ομηρικού, Πάτερμα, Κάτω Δροσίνης, Ν. Καλλυντηρίου, Σιδηράδων και Στυλαρίου. Ιάσμου (οικ. Αστραίας, Ευθύμου, Ιππικού, Μελίταινας, Πολύαρνου, Ταγγαίου και Τάλλης), Κάλχαντος (οικ. Ιάμπολης, Τυχηρού, Μεγάλης Άδας, Μύτικα, Σαρακηνής), Οργάνης, Πανδρόσου, Πολυάνθου (εκτός οικ. Πολυάνθου), Σώστου (οικ. Κερασέας, Πόας).

Επαρχία Σαπών: Αρριανών (οικ. Κιζαρίου, Νέδας, Στροφής, Αγιοχωρίου, Πλαγιάς, Κίνυρας, Νικητών, Εβρένου και Ιασίου), Κέχρου, Νέας Σάντας, Φιλύρας (οικ. Δαρμένης, Δροσιάς, Εσοχής, Ραγάδας, Σκιάδας).

Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης:

• Σε εξακόσια (600,00€) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00€) ετησίως και

• Σε τριακόσια (300,00€) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00€) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00€).

Τα  δικαιολογητικά  που απαιτούνται να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα εξής

• Αίτηση του δικαιούχου, στην οποία θα φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του  ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, Α.Φ.Μ. και ΑΜΚΑ, ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού

• Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για τους υπηκόους κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

• Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, όπου να διαφαίνεται ευκρινώς το IBAN

• Βεβαίωση του δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου, από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85148ΕΟΚ.

• Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (φετινό εκκαθαριστικό 2016 για εισοδήματα του 2015)

•    Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1, έτους 2016 για εισοδήματα έτους 2015)

• Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 15991986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια μέσα στο ίδιο έτος.

Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου εκάστου ημερολογιακού έτους, με την υποβολή των ανωτέρω δικαιολογητικών.

 


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αριθμός εισακτέων στα ΑΣΕΙ και στις ΑΣΣΥ 2021-2022

Αριθμός εισακτέων στα ΑΣΕΙ και στις ΑΣΣΥ 2021-2022 Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και Ανώτερες …