Τα μέτρα για τους 900.000 απλήρωτους ιδιωτικούς εργαζόμενους

ergazomenoiaplhrtvtoi

Στην εκπόνηση σχετικής μελέτης, για την προστασία των 900.000 απλήρωτων "εργαζόμενων" του ιδιωτικού τομέα, προχωρά το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , αναθέτοντάς την στις 15 Νοεμβρίου, με  μειοδοτικό διαγωνισμό και συνοπτικές διαδικασίες λόγω και του επείγοντος του θέματος, ώστε να καταγραφούν όλες οι αρρυθμίες που υπάρχουν στην αγορά εργασίας και να προταθούν μέτρα τα οποία θα αξιολογήσει και θα αποφασίσει, στη συνέχεια η ηγεσία του υπουργείου....

Εκείνη την ημέρα θα αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές τριών εταιρειών που «πέρασαν» στην τελική φάση, σύμφωνα με απόφαση της επιτροπής διενέργειας συνοπτικών διαγωνισμών που ενέκρινε ο γ.γ του υπουργείου Α. Νεφελούδης.

Είναι οι εταιρείες Icap Advisory, ΕΕΟ Group AE – Data Research and Consulting και Ιntraway ΕΠΕ.

Με βάση τα στοιχεία των συνδικάτων και του ΣΕΠΕ, 900.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα πληρώνονται με καθυστέρηση 2 έως και 10 μηνών, οι 6 στις 10 νέες προσλήψεις γίνονται με καθεστώς μερικής και «εκ περιτροπής» εργασίας υποκρύπτοντας μερικώς δηλούμενη στο ΙΚΑ εργασία, ενώ έχει αυξηθεί ο αριθμός των αμειβομένων με «μπλοκάκι» αν και, στην πράξη, απασχολούνται με όλα τα χαρακτηριστικά που έχει η παροχή εξαρτημένης σχέσης εργασίας.


 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Λέσβο ο Μητσοτάκης: Τα συγχαρητήρια στον Δήμο και η επίσκεψη στο λιμάνι στο Σίγρι

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν γίνει στον λιμένα, που διαθέτει προβλήτα μήκους …