Η ληστεία με την ποινή καταπέλτη άνω του ενός αιώνα!

dikaiosynh-7

Ποινές κάθειρξης κατά συγχώνευση 104 χρόνια και 18 μήνες σε 34χρονο Αρμένιο και 89 χρόνια και 5 μήνες κατά συγχώνευση σε 30χρονο Έλληνα, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για την κινηματογραφική ληστεία στο ξενοδοχείο Creta Maris άλλα και για μια σειρά ληστειών στο νομό Ηρακλείου, από το 2012 έως και το 2015. Οι δύο καταδικασθέντες, βάσει του νόμου που ισχύει, θα εκτίσουν ποινές για 25 χρόνια.

Ο 34χρονος κρίθηκε ένοχος για 6 ληστείες και μια απόπειρα ληστείας ενώ ο 30χρονος κρίθηκε ένοχος για 5 ληστείες και μια απόπειρα. Ακόμα ο 34χρονος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος 7 αστυνομικών ενώ ο 30χρονος για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Ένοχοι επίσης κρίθηκαν για άμεση συνέργεια για τη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων, για κλοπές, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, εμπρησμό και αντίσταση.

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να κριθούν ένοχοι από το δικαστήριο για όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Για τον τρίτο εμπλεκόμενο στην υπόθεση, έναν 30χρονο, η ποινική διαδικασία έχει ανασταλεί, καθώς παραμένει σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών στη ληστεία του ξενοδοχείου.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …