Ηλεκτρονικά και χωρίς επίσκεψη στη ΔΟΥ η έναρξη επιχείρησης

doyhlektornikase37e3c140edd7b20ff9b9a22fb560f77_xl

Περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών έναρξης επαγγελματικής δραστηριότητας με την ηλεκτρονική υποβολή των σχετικών δηλώσεων και την κατάργηση της υποχρέωσης προσκόμισης στις Δ.Ο.Υ. των απαιτούμενων δικαιολογητικών προαναγγέλλεται σε έγγραφη απάντηση που έδωσε στη Βουλή ο κ. Τρ. Αλεξιάδης όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Απαντώντας σε καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών η οποία έγινε μέσω του βουλευτή Αχαϊας Ν. Νικολόπουλου και αφορά στην παράνομη λειτουργία κέντρων ξένων γλωσσών, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων αλλά και την καλύτερη λειτουργία των ήδη επιβαρυμένων Δ.Ο.Υ., η υπηρεσία κινείται προς την κατεύθυνση απλούστευσης των διαδικασιών έναρξης (ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, κατάργηση δικαιολογητικών που επιβαρύνουν την έναρξη κ.λπ.)».

Επίσης σύμφωνα με ΠΟΛ της ΓΓΔΕ που δημοσιοποιεί το dikaiologitika.gr, ορίζονται τα δικαιολογητικά που συνυποβάλλονται υποχρεωτικά κατά την υποβολή της δήλωσης έναρξης εργασιών. Έργο της Δ.Ο.Υ. είναι ο περιορισμός της φοροδιαφυγής και η είσπραξη δημοσίων εσόδων. Επομένως η υποχρέωση προσκόμισης επιπλέον δικαιολογητικών, κατά την έναρξη εργασιών φορολογουμένων (φυσικών προσώπων αλλά και νομικών προσώπων), θα έχει ως αποτέλεσμα, να επιβαρύνεται η Δ.Ο.Υ. με τον έλεγχο της τήρησης των προϋποθέσεων που απαιτούνται για τη νόμιμη άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας και να ασχολείται με θέματα ξένα προς το αντικείμενό της.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η τέχνη μάς στηρίζει, τη στηρίζουμε κι εμείς

Φεστιβάλ Ρεματιάς Δήμου Χαλανδρίου: Πενήντα εκδηλώσεις, οι περισσότερες με ελεύθερη είσοδο. Τα είδη πρώτης ανάγκης …