FILE PHOTO: A man walks past an American Apparel store in New York June 19, 2014. REUTERS/Brendan McDermid/File Photo

Πάνε και έρχονται οι χρεοκοπίες!

FILE PHOTO: A man walks past an American Apparel store in New York June 19, 2014. REUTERS/Brendan McDermid/File Photo

Και δεύτερο αίτημα σε ένα χρόνο για χρεοκοπία μετά από συνεχόμενες αποτυχίες να προσπαθήσει να σταθεί στα πόδια της και να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό στον τομέα του ρουχισμού κυρίως στις αγορές online, υπέβαλλε η "American Apparel LLC".

Η δεύτερη χρεοκοπία, μιας ιστορικής εταιρείας γίνεται μετά την πώληση της επωνυμίας της στην καναδική Gildan Activewear Inc. για 66 εκατομμύρια δολάρια.

Εκτός από την American Apparel σύμφωνα με το Newsit, τα τελευταία δυο χρόνια αίτημα για χρεοκοπία υπέβαλλαν και Aeropostale Inc., Quiksilver Inc. and Pacific Sunwear of California Inc. Σύμφωνα με το αίτημα που υποβλήθηκε, η American Apparel έχει χρέη από 100 έως 500 εκατομμύρια δολάρια.

Ο ιδρυτής της American Apparel, Dov Charney, απολύθηκε το 2014. Προσπάθησε με δικαστικές διαμάχες να επανακτήσει τον έλεγχο της εταιρείας την οποία είχε ξεκινήσει όταν ήταν ακόμα στο Κολλέγιο. Όμως, τα πράγματα χειροτέρεψαν και έτσι είχε υποβάλλει το πρώτο αίτημα χρεοκοπίας το 2015.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,60% και 125,43 εκατ. ευρώ τζίρος στο κλείσιμο

Η αγορά ανάκαμψε μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός …