Οδηγός επιβίωσης στην Αθήνα της Αμερικανικής κατοχής!

ompamaboylh2091526

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού και την Τετάρτη, λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα, αφού λόγω των μετακινήσεων του, θα πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του Λεκανοπεδίου της Αττικής..

Κλειστός θα είναι από τις 9:30 ο σταθμός του μετρό Ακρόπολη καθ’ υπόδειξη της Αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

Επίσης, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο από τις 14:00 έως τις 16:00, ενώ ακινητοποιημένοι θα είναι και οι συρμοί του Τραμ από τις 10:00 έως τις 16:00.

Τέλος, λόγω στάσης εργασίας εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στη Γραμμή 1 από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Έως ότου ο Αμερικανός πρόεδρος ολοκληρώσει την επίσκεψή του στη χώρα, τα μέτρα ασφάλειας, οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι απαγορεύσεις συγκεντρώσεων παραμένουν σε ισχύ.

Συγκεκριμένα, οι απαγορεύσεις αφορούν:

Έως τις 15:00 της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου, στην περιοχή του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς Καβουρίου-δεξιά Αθηνάς-συνέχεια Λ. Ποσειδώνος (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ερμού), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των οδών αυτών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου μέχρι και ώρα 16:00 της ίδιας ημέρας, στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας)-συνέχεια Νικολάου Γκύζη-δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη-συνέχεια Κεδρηνού-αριστερά Πανόρμου-αριστερά Κηφισίας-δεξιά Κατεχάκη-συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου-δεξιά Κοκκινοπούλου-συνέχεια Γκανογιάννη-συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου-συνέχεια Ούλωφ Πάλμε-συνέχεια Υμηττού-συνέχεια Ηλία Ηλιού-δεξιά Αμβροσίου Φραντζή-αριστερά Καλλιρρόης-συνέχεια Π. Τσαλδάρη-δεξιά Πειραιώς-δεξιά Ερμού-αριστερά Αγίων Ασωμάτων-δεξιά Ερμού-αριστερά Αιόλου-δεξιά Κολοκοτρώνη-συνέχεια Αμερικής-συνέχεια Λυκαβηττού-αριστερά Σόλωνος-δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), καθώς και στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη), στη Λ. Καραμανλή (Βουλιαγμένη), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, στη Λ. Κορωπίου-Αεροδρομίου, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τη Λ. Κορωπίου-Αεροδρομίου έως το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων, και στις δύο πλευρές των δρόμων αυτών, καθώς και σε γέφυρες, ανισόπεδους κόμβους και διαβάσεις κατά μήκος τους, όπως και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Aπό 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου μέχρι και ώρα 16:00 της ίδιας ημέρας, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Λ. Συγγρού (από τη συμβολή με την οδό Αχιλλέως)-δεξιά Λ. Ποσειδώνος-δεξιά Επαμεινώνδα-συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη-δεξιά Αχιλλέως (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Συγγρού).

Παράλληλα, με απόφαση της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού, δεν επιτρέπεται έως τις 15.00 της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου, η κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Καβουριού.

Ο απερχόμενος πλανητάρχης, θα επισκεφθεί τους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας – Διονυσιακού Θεάτρου) και στη συνέχεια, θα απευθύνει ομιλία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η προγραμματισμένη ώρα για την ομιλία είναι στις 12:30. Η εκδήλωση είναι «sold out». Όπως ανακοίνωσε η αμερικάνικη πρεσβεία, το ενδιαφέρον για την ομιλία ήταν μεγάλο και τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν. Ωστόσο, η ομιλία Ομπάμα θα μεταδοθεί σε ζωντανή σύνεδεση.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, στην ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα θα υπογραμμίσει τη σημασία της δημοκρατικής διακυβέρνησης και θα θίξει τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, τα οφέλη που έχει φέρει, αλλά και τις ανισότητες που έχει προκαλέσει και πρέπει να διορθωθούν.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να αναφερθεί στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, καθώς και στο Brexit.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

Οι καταθέσεις από νοικοκυριά και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα μειώθηκαν κατά 156 εκατ. ευρώ και οι …