Νέες υποσχέσεις Τσίπρα για κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη(VIDEO)

tsipras

Από τη μεταπολίτευση έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα, Η εξέγερση του Πολυτεχνείου όμως παραμένει μια σταθερή αναφορά τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή τη ημέρα μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

"Η θέληση για κοινωνική δικαιοσύνη παραμένει ζωντανή. Για πρώτη φορά είναι ορατό το τέλος της ανηφόρας. Η Δημοκρατία στην Ελλάδα των μνημονίων και της επιτροπείας έχει πληγεί ανυπολόγιστα. Εχει υποβαθμιστεί. Εχουν πληγεί σοβαρά δικαιώματα εργαζομένων, φοιτητών, σπουδαστών, πνευματικών ανθρώπων και επιστημόνων που είτε βρίσκονται στην ανεργία, είτε μεταναστεύουν, είτε αμείβονται με πενιχρούς μισθούς.

Η κυβέρνησή μας ανέλαβε την εντολή να βγάλει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια και να σπάσει αυτό το φαύλο κύκλο της λιτότητας. Της άγριας λιτότητας και υπό μία έννοια ανέλαβε και την εντολή να αποκαταστήσει και την τραυματισμένη Δημοκρατία στον τόπο μας την εποχή των μνημονίων. Και αυτό το προσπάθησε και το προσπαθεί από την πρώτη στιγμή.

Είμαστε αποφασισμένοι να ξαναδώσουμε στο λαό τα δικαιώματα που του στέρησε η σκληρή λιτότητα.  Ιστορικό καθήκον για τη χώρα και το λαό να αγωνιστεί για να μην επιστρέψει ο κόσμος στον αυταρχισμό και τον απομονωτισμό.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αναδρομικά το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες. Προθεσμία αιτήσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε …