Πληρώνουν ΟΠΕΚΕΠΕ-ΕΛΓΑ

europlhrvmessss

Εντός του Νοεμβρίου θα ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταβάλλει ο ΕΛΓΑ τις αποζημιώσεις αγροτών για τις ζημιές του 2016 καθώς και εκείνες παλαιότερων ετών, αφού κατά τον πρόεδρο του οργανισμού Φάνη Κουρεμπέ, οι αποζημιώσεις θα δοθούν υπό τις δύο αυστηρές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος:

  1. οι αγρότες θα πρέπει να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι
  2. θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εκτιμητική διαδικασία των ζημιών και να έχουν εκκαθαριστεί τα πορίσματα.

Περισσότερα από 2 δις ευρώ θα έχουν μπει συνολικά ως το τέλος του χρόνου στους λογαριασμούς των αγροτών, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ «με βάση τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ισχύει για την περίοδο 2015-2020, όπως αυτή εξειδικεύεται στην κοινοτική και την εθνική νομοθεσία, οι συνολικές άμεσες ενισχύσεις που θα πληρωθούν στους Έλληνες αγρότες για το 2016 ανέρχονται σε 1.899.160.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό, 1.182.879.000 ευρώ προορίζονται για τη βασική ενίσχυση, 569.748.000 ευρώ για το πρασίνισμα, 37.983.000 ευρώ για τους νέους σε ηλικία αγρότες (κάτω των 40 ετών) και 148.432.000 ευρώ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις».

Επίσης, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα (επίσημες ημερομηνίες, όπως είπαμε, δεν έχουν δοθεί) ο ΟΠΕΚΕΠΕ, για το επόμενο διάστημα προγραμματίζει πληρωμές αγροπεριβαλλοντικών δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία, Σπάνιες Φυλές, Μείωση Νιτρορύπανσης κ.λπ., καθώς επίσης των ιδιωτικών επενδύσεων (σχέδια βελτίωσης, μεταποίηση κ.ά.), του LEADER και των δημοσίων έργων.

Επιπλέον, έως το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται η πληρωμή όσων δικαιούχων δεν έλαβαν την προκαταβολή του 70% της βασικής ενίσχυσης στις 27/10 και δικαιώθηκαν μετά τους ελέγχους.

Αντίστροφα μετρούν και οι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης (προκαταβολή του 2016) η πληρωμή της οποίας θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος του μήνα που διανύουμε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ "τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε η πρώτη κατάταξη των παραγωγών που αιτήθηκαν στο Μέτρο 13 της εξισωτικής και οι αγρότες μπορούν να ενημερώνονται με το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ τους. Γίνεται γνωστό ότι κατά των αποτελεσμάτων των πινάκων οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί δύνανται να υποβάλουν ενδικοφανή προσφυγή εντός 10 εργασίμων ημερών, αρχής γενομένης από 16.11.2016".


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιθεώρηση Εργασίας: Τι ισχύει για το Δώρο Πάσχα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

Προϋπόθεση καταβολής του επιδόματος Πάσχα 2024 είναι η ύπαρξη απασχόλησης (εργασιακής σχέσης) του μισθωτού του …