Tα ΑΤΜ που λειτουργούν για την πληρωμή των οφειλών προς την εφορία

395atm_885928428

Πληρωμές προς το Δημόσιο, με απευθείας χρέωση του καταθετικού λογαριασμού από τα ΑΤΜ, μπορούν πλέον να πραγματοποιήσουν οι πελάτες των τραπεζών. Αυτή τη στιγμή πληρωμή «Βεβαιωμένων Οφειλών» προς το Δημόσιο μπορεί να πραγματοποιηθεί στα ATMs των Alpha Bank, Εθνικής Τράπεζας και Eurobank, ώστε  όσοι θέλουν να πληρώσουν με χρήματα που βρίσκονται στον καταθετικό τους λογαριασμό την εφορία, να μπορέσουν να το πράξουν, αποφεύγοντας τις εκνευριστικές ουρές των καταστημάτων.

Εάν όμως θέλουν να χρεώσουν την πιστωτική τους κάρτα, ώστε να πληρωθεί η οφειλή είτε εφάπαξ ή σε δόσεις, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα εναλλακτικά ηλεκτρονικά δίκτυα των τραπεζών ή το γκισέ.

Ο χάρτης των ATM σε όλη την Ελλάδα

Τα ηλεκτρονικά δίκτυα

Οι κάτοχοι καρτών, χρεωστικών και πιστωτικών, μπορούν να πληρώσουν οτιδήποτε από τον ...χώρο τους, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία επίσκεψης στην τράπεζα.

Συγκεκριμένα, προσφέρονται οι ακόλουθες εναλλακτικές επιλογές:

  •  E- Banking

Με χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού ή της πιστωτικής τους κάρτας, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν το φόρο μέσω των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Το μόνο που χρειάζονται είναι μία σύνδεση ίντερνετ και φυσικά ενεργοποιημένη την υπηρεσία του e-banking.

  •  Phone Banking

Ακόμη όμως και όσοι δε διαθέτουν e-banking μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους μέσω τηλεφώνου και της υπηρεσίας τηλεφωνικής τραπεζικής (phone banking) που είναι διαθέσιμη από όλα τα πιστωτικά ιδρύματα.

Μέσω τηλεφώνου μπορούν να δώσουν εντολή πληρωμής με χρέωση είτε ενός καταθετικού λογαριασμού ή μίας πιστωτικής κάρτας.

  • Portal πληρωμών

Πρόκειται για την τελευταία λέξη της ...μόδας. Αυτήν την περίοδο λειτουργούν τρία portal πληρωμών (Εθνική: simplepay, Πειραιώς: easypay, Eurobank: livepay).

Σε αυτά οι πελάτες των τριών τραπεζών μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού (απευθείας ή μέσω χρεωστικής κάρτας) ή πιστωτικής κάρτας.

Ακόμη όμως κι αν είναι διαθέσιμη πιστωτική κάρτα άλλης τράπεζας, η πληρωμή είναι εφικτή, με χρέωση της ανάλογης προμήθειας.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …