Το ομολόγησε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ: Το δάνειο του!

syriza1-600x307

Στην παραδοχή ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ) έλαβε το 2010 δάνειo, με εγγύηση την εκχώρηση της μελλοντικής κρατικής του επιχορήγησης μέχρι το 2018, υποχρεώθηκε χθες ο υπεύθυνος των ταμείων της Κουμουνδούρου κ. Δημήτρης Δαρειώτης, προκαλώντας τη χλεύη των βουλευτών της αντιπολίτευσης στη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Μάλιστα, όπως τόνισαν αρκετοί εξ αυτών, όπως οι κ. Ν. Μηταράκης Δ. Σταμάτης, Μ. Βορίδης και Ανδ. Λοβέρδος, με τη εν λόγω παραδοχή επί της ουσίας κατέρρευσε όλη η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο αντεπιχείρημα του κ. Δαρειώτη ότι το εν λόγω δάνειο εξυπηρετείται κανονικά, οι προαναφερθέντες τον ρώτησαν εάν είναι βέβαιος ότι τούτο θα συμβεί και όταν καταρρεύσει το σημερινό εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μας λέτε ότι βάλατε ως εγγύηση την επιχορήγηση μέχρι το 2018, βάσει της ιστορικής πορείας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, και σας ρωτάμε, αν αύριο που ίσως θα έχει μονοψήφιο ποσοστό το κόμμα σας θα μπορεί να αποπληρώνει τις δόσεις», ήταν μία από τις ερωτήσεις που δέχθηκε σε διάφορες διατυπώσεις ο κ. Δαρειώτης, χωρίς ωστόσο να μπορεί να εξηγήσει σε τι διαφέρει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο από την κεντρική μομφή που απευθύνει εδώ και μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ.

Αν κάτι, επιπροσθέτως, ανέδειξαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης και επίσης δεν έλαβαν πειστικές απαντήσεις ήταν τα όσα σχετίζονται με την offshore εταιρεία που εντοπίστηκε στη μετοχική σύνθεση της «Αυγής», αλλά και το νεφελώδες ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου που στεγάζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος έκανες αλλεπάλληλες ερωτήσεις στον κ. Δαρειώτη ζητώντας του να κατονομάσει ποιοι κρύβονται πίσω από την offshore της «Αυγής» και ο κ. Δαρειώτης δήλωσε άγνοια, ενώ απάντηση δεν έδωσε και στον κ. Μηταράκη που επιμόνως του ζήτησε να πει «αν είναι νόμιμο και ηθικό μια θυγατρική ενός κόμματος που δεν έχει κέρδη να χρηματοδοτείται επί της ουσίας από μια offshore».

Για δε το κτίριο της Κουμουνδούρου ο κ. Δαρειώτης υποστήριξε ότι πέρασε στην ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ από την ΕΑΡ, κάτι που επίσης προκάλεσε νέο κύκλο ερωτημάτων των βουλευτών της αντιπολίτευσης οι οποίοι αντέτειναν ότι τότε είναι γελοίο ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει την ανάγκη «κουρέματος» των δανείων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως αποκαλύφθηκε χθες, η ΕΑΡ είναι το μόνο κόμμα που είχε δάνειο και «κουρεύτηκε» το 1995 κατά 55%.

Απάντηση, τέλος, δεν υπήρξε και σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού κ. Γ. Μαυρωτά ο οποίος ρώτησε τον μάρτυρα εάν ισχύουν όσα είπε ο κ. Αρης Δαβαράκης ότι πληρωνόταν επί τρία χρόνια από κάποιο γραφείο του κ. Νίκου Παππά για να διατηρεί υποστηρικτικό σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν το ξέρω, δεν το έχω δει, έχω πλήρη άγνοια επί του θέματος», είπε ο κ. Δαρειώτης και όταν πιέστηκε είπε ότι «από ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει χρηματοδότηση Δαβαράκης».

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ - Ευρωεκλογές: Οι 8 νέοι υποψήφιοι - Βιογραφικά

Η παρουσίαση των οκτώ που εντάχθηκαν στη λίστα του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές της 9ης …