Doctor holding patient hand

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για ανασφάλιστη μητέρα και το παιδί της

Doctor holding patient hand

Το αν έχει δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για αυτή και το παιδί της, μία ανασφάλιστη μητέρα, απαντά η δικηγόρος  Κατερίνα Μπασιαρίδου, παραθέτοντας την ισχύουσα νομοθεσία, μέσω του singleparent.gr.

"Στην υπ’ αριθμ. 56432/2014 (ΦΕΚ Β 1753/28.06.2014)  απόφαση προβλέπονται λεπτομερώς οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για να ενταχθεί κάποιος στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων και οικονομικά αδύνατων πολιτών.

Στο ρυθμιστικό πεδίο της απόφασης αυτής εμπίπτουν:
α) Ανασφάλιστοι Έλληνες πολίτες ή πολίτες ελληνικής καταγωγής (ομογενείς, κάτοχοι δελτίου ταυτότητας ομογενούς) ή υπήκοοι κρατών − μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή υπήκοοι τρίτων χωρών, νόμιμα και μόνιμα διαμένοντες στην Ελλάδα, οι οποίοι στερούνται των προϋποθέσεων έκδοσης βιβλιαρίου ανασφαλίστου και δεν είναι ασφαλισμένοι σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και
β) Ασφαλισμένοι που έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στα οικεία Ασφαλιστικά Ταμεία, όπως επίσης και τα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειάς τους.

Αρμόδια για την κρίση των δικαιούχων είναι τριμελής επιτροπή του Νοσοκομείου.  Με βάση λοιπόν την απόφαση αυτή πρόσβαση σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μπορούν να έχουν οι ανασφάλιστοι πολίτες και τα μέλη της οικογένειάς τους. Επομένως μια ανασφάλιστη μητέρα δικαιούται της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όπως επίσης και το τέκνο της."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …