Ζητούνται γονείς να υιοθετήσουν παιδιά

boy-hugging-mom-630x287

Δράσεις για να προωθήσει την αναδοχή και την υιοθεσία, ώστε όσα παιδιά μπορούν να βγουν από το ίδρυμα και να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας, θα πραγματοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ, που ζητά γονείς να υιοθετήσουν παιδιά με αναπηρία! Ήδη στην Καβάλα έχουν γίνει 16 αναδοχές, κάτι που δείχνει πως υπάρχει τόσο το ενδιαφέρον, όσο και η δυνατότητα τα παιδιά αυτά να βρουν ένα σπίτι.

Όπως τόνισε στο paratiritis-news.gr, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ, Σωτήριος Σωτηριάδης, κυριότερος στόχος του Κέντρου είναι η αποϊδρυματοποίηση, μια διαδικασία που στην υπόλοιπη Ευρώπη και κυρίως στον Βορρά προχωρά εδώ και πολλά χρόνια, με την χώρα μας να έχει μείνει αρκετά πίσω.

«Πρέπει να ξεκινήσει επιτέλους, με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς και στη χώρα μας να εφαρμόζεται και να υλοποιείται, γιατί είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός, ο οποίος μάλιστα μπορεί να επιτευχθεί και με την αναδοχή και με την υιοθεσία».

Αυτά είναι δύο πολύ σημαντικά εργαλεία, σημείωσε, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν ώστε και τα παιδιά να βγουν από τα ιδρύματα και να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερο μια κανονική ζωή, και να γίνουν κομμάτι της κοινωνίας στο βαθμό φυσικά που υπάρχει η δυνατότητα.

Παράλληλα αυτό θα βοηθήσει και στην αποσυμφόρηση των δομών, αφού τα άτομα αυτά θα ενταχθούν σε οικογένειες και θα γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας.

«Θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το κομμάτι, με δράσεις με τις οποίες θα ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία και θα την ευαισθητοποιήσουμε» τόνισε, σημειώνοντας πως ενώ στην περιοχή μας δεν έχει υπάρξει ακόμα κάτι ανάλογο, στην Καβάλα μέχρι τώρα έχουν γίνει 16 αναδοχές, με 16 παιδιά που ζούσαν στο ίδρυμα και τώρα βρίσκονται μαζί με ανάδοχες οικογένειες.

«Υπάρχει αυτή η έλλειψη, θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ανοίξουμε το θεσμό της αναδοχής και της υιοθεσίας σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ» κατέληξε.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης για αυτοκινητόδρομο Ε65: "Έργο πνοής" που θα φέρει ανάπτυξη

"Δεσμευτήκαμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Σήμερα τα εργοτάξια δίνουν μεγάλα έργα" …