ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη! Ποιοι και πως απεργούν

apergia-1418794987

Γενική απεργία έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ, με συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην οποία θα συμμετάσχει και το ΠΑΜΕ με συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

"Οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώθηκαν κατά περίπου 370.000 και από 936.000 το 2011 ο αριθμός τους είναι σήμερα, μαζί με τους ένστολους, 567.000. Ελλείψεις προσωπικού υπάρχουν σε καίριους τομείς του δημόσιου τομέα, ειδικά στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας, των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, όπου απαιτούνται μόνιμες προσλήψεις, τονίστηκε στην συνέντευξη τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής, στην οποία έγινε και η ακόλουθη αναφορά στα εργασιακά:

"Επίκειται «σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων με ταυτόχρονη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αμφισβήτηση του κατώτατου μισθού και επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Οδεύουμε σε «εργασιακή ζούγκλα» και «εργασιακό μεσαίωνα». Μάλιστα από την 1η Ιανουαρίου 2017 αναμένονται νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και των υπηρεσιών".

Πάντως εκτός από τους δημοσίους υπαλλήλους στην απεργία θα συμμετάσχουν με 24ωρη κινητοποίηση οι ναυτικοί.  αντιδρώντας στην ανεργία που μαστίζει τον κλάδο τους, στο  ασφαλιστικό, στο θεσμικό πλαίσιο ακτοπλοΐας και στην μη υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία που εκκρεμεί από το 2010.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …