Kόστος και χρόνος για έμβασμα από τράπεζα σε τράπεζα(Πίνακας)

embasmakatathesitrapeziko

Σημαντική αύξηση έχει καταγραφεί μετά την επιβολή των capital controls στον όγκο των εμβασμάτων που αποστέλλονται από τράπεζα σε τράπεζα. Η αδυναμία ανάληψης μετρητών, πέραν του ορίου των 420 ευρώ ανά εβδομάδα, ανάγκασε τους συναλλασσόμενους να στραφούν στη λύση του e-banking για την αποστολή εμβασμάτων σε λογαριασμούς εντός Ελλάδος.

Με δεδομένο ότι το κόστος τόσο για τα εισερχόμενα όσο και για τα εξερχόμενα εμβάσματα που εκτελούνται από τα καταστήματα είναι υψηλό, η λύση του e-banking αποτελεί μονόδρομο.

Ο χρόνος εκτέλεσης

Για να φτάσουν τα χρήματα στο λογαριασμό άλλης τράπεζας εντός Ελλάδος απαιτούνται 1 - 2 εργάσιμες ημέρες.

Η διάρκεια εξαρτάται από το χρόνο εκτέλεσης τους εμβάσματος. Αν γίνει νωρίς το πρωί, τότε τα χρήματα στέλνονται αυθημερόν και εμφανίζονται στην άλλη τράπεζα την επομένη.

Για εμβάσματα που εκτελούνται πιο αργά, συνήθως απαιτούνται δύο ημέρες για να φανούν τα χρήματα στο λογαριασμό του άλλης τράπεζας.

Οι προμήθειες

Το κόστος αποστολής ή λήψης ενός εμβάσματος είναι συνάρτηση του ποσού. Κάθε τράπεζα εφαρμόζει τη δική της κλίμακα.

Συγκεκριμένα:

emvasmata

Εμβάσματα express

Ορισμένες τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να αποστέλλουν εμβάσματα σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα αυθημερόν, με ένα επιπλέον μικρό κόστος.

Οι νέες υπηρεσίες γρήγορης αποστολής χρημάτων από τράπεζα σε τράπεζα προσφέρονται από τρεις συστημικούς ομίλους. Συγκεκριμένα:

Εθνική Τράπεζα
Παρέχεται η υπηρεσία «Επείγοντα (urgent) εμβάσματα». Η δυνατότητα αποστολής επείγοντος εμβάσματος παρέχεται με επιπλέον χρέωση 10 ευρώ.

Eurobank
Προσφέρει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

- «Real Time Έμβασμα». Η συναλλαγή ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ ο αποστολέας ενημερώνεται με sms ή e-mail για την πίστωση των χρημάτων του.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από τον υπολογιστή μέσω της υπηρεσίας e-Banking, από το κινητό μέσω m-Banking, από το τηλέφωνο μέσω Europhone Banking αλλά και από τα ταμεία των καταστημάτων.

- Έμβασμα Express. Μπορείτε να στείλετε έως και 12.500 ευρώ προς οποιοδήποτε καταθετικό λογαριασμό ή πιστωτική κάρτα εντός Ελλάδος, είτε στα καταστήματα Eurobank και Δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, είτε τηλεφωνικά στο EuroPhone Banking με την οικονομικότερη τιμολόγηση της αγοράς:

• €3 για αποστολή σε καταθετικό λογαριασμό
• €2 για αποστολή σε πιστωτική κάρτα
• €1 για αποστολή μέσω των κέντρων αυτόματων συναλλαγών

Η αυθημερόν αποστολή ισχύει εφόσον η καταχώρηση του Εμβάσματος πραγματοποιηθεί Δευτέρα-Παρασκευή μέχρι τις 14:30, διαφορετικά το Έμβασμα Express αποστέλλεται την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα.

- Εμβάσματα εντός και εκτός Ελλάδας ή τακτικές πληρωμές. Σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, μπορείτε να αποστείλετε οποιοδήποτε ποσό προς οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

Επιπλέον, αν έχετε ανάγκη να στέλνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα χρήματα σε άλλες τράπεζες (π.χ. στο παιδί σας που σπουδάζει) ενημερώστε την τράπεζα και με μία απλή αίτηση «Ξενοιάζω», η Eurobank αναλαμβάνει την εκτέλεση τακτικών μεταφορών χρημάτων σε άλλες τράπεζες με αυτόματη χρέωση του καταθετικού λογαριασμού.

Eάν συμμετέχετε στο πρόγραμμα Δωρεάν Συναλλαγές, μπορείτε να πραγματοποιείτε μέσω του EuroPhone Banking και του e-Βanking, απεριόριστες μεταφορές χρημάτων προς όλες τις ελληνικές τράπεζες εντελώς ανέξοδα.

Τράπεζα Πειραιώς
Διαθέτει την υπηρεσία «Έμβασμα Online», που προσφέρει πληρωμές πραγματικού χρόνου (Real Time Payments).

Με το Έμβασμα Online και μόνο με 1 ευρώ επιπλέον επιβάρυνση, οι μεταφορές των χρημάτων σας σε συγκεκριμένες τράπεζες στην Ελλάδα, εκτελούνται μέσα σε δευτερόλεπτα και τα χρήματα είναι διαθέσιμα στο λογαριασμό του δικαιούχου άμεσα.

Η υπηρεσία αναφέρει το moneyonline.gr, είναι διαθέσιμη για εμβάσματα σε ευρώ προς Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Αττικής και για ποσά έως 12.500 ευρώ ανά συναλλαγή.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος …