Τι ζητούν οι Έλληνες από τους πολιτικούς

dhmo

Τις θέσεις τους για τα εργασιακά, τον κόφτη, το Ελληνικό χρέος και τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ομπάμα, εκθέτουν οι πολίτες στην πανελλαδική έρευνα της εταιρείας ALCO που έγινε στο διάστημα 18-20 Νοεμβρίου 2016 για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», από την οποία το βασικότερο που προκύπτει είναι πως  το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων ζητά να υπάρξει μια κοινή εθνική γραμμή στο θέμα της ρύθμισης του χρέους.

Ειδικότερα:

  • 59% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, ενώ διαφωνεί μόλις το 15%.
  • 45% των ερωτηθέντων πιστεύει πως δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο κόφτης με βάση τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία το πρώτο δεκάμηνο του έτους. Την αντίθετη γνώμη έχει το 45%.
  • 83% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της εθνικής γραμμής, το 10% κατά, ενώ το 7% επιλέγει την απάντηση «Δεν ξέρω- Δεν απαντώ».
  • 86% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το χρέος πρέπει να απομειωθεί, ενώ μόνο το 6% θεωρεί πως είναι βιώσιμο.
  • 53% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη για τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ και αρνητική το 12%.
  • 42% πιστεύει πως η επίσκεψη Ομπάμα δεν βοήθησε την ελληνική πλευρά στο θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, ενώ αντίθετη γνώμη έχει το 40%.
  • 90% των ερωτηθέντων πιστεύει πως είναι σωστή η άποψη του Μπ. Ομπάμα ότι η λιτότητα δεν φέρνει ανάπτυξη.
  • 52% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου βοηθούν την ελληνική πλευρά στο προσφυγικό και στο κυπριακό ζήτημα.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …