Γενική Διεύθυνση Ενέργειας άνοιξε θέσεις στο Εξωτερικό για Έλληνες

ergasiadi5-productivity-tips-for-job-seekers

Γενικό διαγωνισμό, διοργανώνει βάσει τίτλων και εξετάσεων, για την κατάρτιση δύο εφεδρικών πινάκων από τους οποίους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κυρίως η Γενική Διεύθυνση Ενέργειας (DG ENER) στο Λουξεμβούργο, θα προσλάβει νέα μέλη της δημόσιας διοίκησης ως «διοικητικούς υπαλλήλους» (ομάδα καθηκόντων AD), η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO).

Η παρούσα προκήρυξη διαγωνισμού και τα παραρτήματά της αποτελούν το νομικά δεσμευτικό πλαίσιο για τις εν λόγω διαδικασίες επιλογής.

Επιθυμητός αριθμός επιτυχόντων ανά κατηγορία καθηκόντων:

  1. Επιθεωρητές πυρηνικών διασφαλίσεων (20 θέσεις)
  2. Υπεύθυνοι πολιτικής (15 θέσεις)

Η παρούσα προκήρυξη αφορά δύο κατηγορίες καθηκόντων. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μόνο για μία κατηγορία καθηκόντων. Η επιλογή της προτίμησής σας πρέπει να γίνει κατά τη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης και δεν είναι δυνατό να τροποποιηθεί μετά την επικύρωση της ηλεκτρονικής αίτησης υποψηφιότητάς σας.

Γενικοί όροι

  • Να απολαύουν των πολιτικών τους δικαιωμάτων ως υπήκοοι κράτους μέλους της ΕΕ
  • Να έχουν τακτοποιήσει τις στρατολογικές υποχρεώσεις τους σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία περί στρατολογίας
  • Να παρέχουν τα εχέγγυα ήθους που απαιτούνται για την άσκηση των καθηκόντων τους

ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

  1. Ο παρών διαγωνισμός διοργανώνεται για την πρόσληψη «διοικητικών υπαλλήλων» στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.
  2. Οι υπάλληλοι που θα προσληφθούν θα ασκούν κυρίως τα ακόλουθα καθήκοντα ανάλογα με την κατηγορία καθηκόντων που επέλεξαν:
  3. Κατηγορία καθηκόντων 1: δραστηριότητες επιθεώρησης που συνδέονται με τις πυρηνικές διασφαλίσεις,
  4. Κατηγορία καθηκόντων 2: νομοθετικές, διοικητικές, συμβουλευτικές, εποπτικές δραστηριότητες.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

  • Δοκιμασίες πολλαπλής επιλογής με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή
  • Αν ο αριθμός των υποψηφίων για κάθε κατηγορία καθηκόντων υπερβεί συγκεκριμένο όριο, που καθορίζεται από την EPSO, η οποία ενεργεί ως αρμόδια για τους διορισμούς αρχή, όλοι οι υποψήφιοι που έχουν επικυρώσει το έντυπο υποψηφιότητάς τους έως τη λήξη της προθεσμίας θα κληθούν να υποβληθούν σε σειρά δοκιμασιών πολλαπλής επιλογής με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ένα από τα διαπιστευμένα κέντρα της EPSO.
  • Ο αριθμός των υποψηφίων που θα κληθούν να συμμετάσχουν σε αυτό το στάδιο είναι το πολύ τριπλάσιος του επιθυμητού αριθμού επιτυχόντων υποψηφίων για κάθε κατηγορία καθηκόντων. Όσοι υποψήφιοι επιτύχουν μία από τις υψηλότερες συνολικές βαθμολογίες κατά την επιλογή βάσει τίτλων, θα κληθούν στο κέντρο αξιολόγησης για μία ή δύο ημέρες, πιθανότατα στο Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχουν σε δοκιμασίες που θα πραγματοποιηθούν στη γλώσσα 2.
  • Εάν δεν έχουν προηγουμένως διοργανωθεί οι δοκιμασίες πολλαπλής επιλογής με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή που περιγράφονται στο σημείο 1, οι δοκιμασίες αυτές θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο αξιολόγησης.

Προθεσμία εγγραφής: 5 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …