Sales assistant working in a supermarket

Ποιος είναι ο Συνδικαλιστής που έπιασε κρυφά δουλειά ως αποθηκάριος σε αλυσίδα Super Market;

Την ώρα που όλοι βάλουν κατά των συνδικαλιστών και έχει «φουντώσει» για τα καλά η κουβέντα με την Τρόικα για την αναθεώρηση (προς το δυσμενέστερο) των συνδικαλιστικών τάχα «προνομίων», έρχονται κάτι τέτοια περιστατικά στη δημοσιότητα, όπως το παρακάτω και ισορροπούν την κατάσταση λιγάκι, θυμίζοντάς μας ότι τα «προνόμια» δεν είναι προνόμια, αλλά δικαιώματα, που όταν ασκούνται λελογισμένα και με υπευθυνότητα, μόνο «πόντους» και θετικά σχόλια μπορούν να προσδώσουν στους συνδικαλιστές και στα συνδικάτα.

Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για ένα άγνωστο στους περισσότερους περιστατικό, που έλαβε χώρα το περασμένο καλοκαίρι και συγκεκριμένα το μήνα Ιούλιο, με πρωταγωνιστή γνωστό συνδικαλιστή του ιδιωτικού τομέα και μάλιστα «πρωτοκλασάτο» στη συνδικαλιστική ιεραρχία, ο οποίος έπιασε κρυφά εργασία ως αποθηκάριος σε αλυσίδα Super Market, δίχως ο εργοδότης και οι συνάδελφοί του να γνωρίζουν το παραμικρό, με στόχο να εξακριβώσει ο ίδιος τις συνθήκες εργασίας των συνάδελφών του!

Να επισημάνουμε στο σημείο αυτό ότι ο συνδικαλιστής δεν είχε ανάγκη για εργασία, αφού είναι ήδη εργαζόμενος σε άλλη εταιρεία του ιδιωτικού τομέα. Απλά, από τις αρχές Ιουνίου, ξεκίνησε να στέλνει βιογραφικά σε σειρά εταιρειών Super Market μέχρι…που του «έκατσε» το «λαχείο» και τον κάλεσαν για εργασία σε κάποιο κατάστημα.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα απασχολήθηκε για 15 ημέρες, με σύμβαση εργασίας part time 4ωρης απασχόλησης. Τα όσα διαπίστωσε έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε στους συνεργάτες του «Είναι εντελώς διαφορετικό να σου περιγράφουν ή να σου καταγγέλλουν μια κατάσταση και εντελώς διαφορετικό να την ζεις ο ίδιος. Δουλεύεις 4ώρο, αλλά δεν δουλεύεις 4ώρο! Πάντα κάτι «τυχαίνει» και κάθεσαι 1 έως 3 ώρες παραπάνω. Σε εξαναγκάζουν να προσέρχεσαι και 1 ώρα νωρίτερα. Όλοι κάνουν τα πάντα μέσα στο κατάστημα. Από καθαριότητα, γέμισμα ραφιών, ταμείο, κουβάλημα, μαναβική, τα πάντα.  Προσερχόμασταν νωρίτερα για την προετοιμασία και πάντα φεύγαμε αργότερα. Κι όλα αυτά χωρίς να τα πληρώνεσαι. Οι απολύσεις και οι μεταθέσεις σε όποιον διαμαρτυρόταν, ήταν κάτι δεδομένο. Παντού έβλεπες ή φοβισμένους εργαζόμενους ή ρουφιάνους. Κάθε εργοδοσία έχει τους «δικούς» της ανθρώπους μέσα στα καταστήματα.  Μην σε δει κανείς από αυτούς να κοντοστέκεσαι για να «τεντώσεις» λίγο το κορμί σου από το σκύψιμο στα ράφια, αμέσως σε κάρφωσε στο διευθυντή του καταστήματος. Κανείς δεν πρέπει να ξοδεύει ούτε ένα δευτερόλεπτο. Κανένας καθήμενος στα ταμεία, όλοι όρθιοι. Όσο για το διάλειμμα; Μετά βίας δεκάλεπτο σε κάθε βάρδια, εάν και εφόσον δεν έχει δουλειά το κατάστημα. Αν τύχει όμως και πας τουαλέτα…τότε ξέχνα το διάλειμμα. Η ανάγκη σε μια τέτοια περίπτωση…θεωρείται ως διάλειμμα».

Το ERGASIANEWS επικοινώνησε με το συνδικαλιστή και ζήτησε να δημοσιοποιήσει το όνομά του. Ο ίδιος όμως αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν επιθυμεί τέτοιου είδους προβολή, γιατί αφενός δεν ήταν αυτός ο σκοπός του, αφετέρου γιατί ήδη αναζητά την επόμενη «εργασία» τέτοιου τύπου, σε επιχείρηση άλλου οικονομικού κλάδου. Μια δημοσιοποίηση του ονόματός του, μας είπε ότι θα δυσκολέψει όσο να ναι την εξεύρεση.

Μας εκμυστηρεύτηκε όμως ότι αυτό το «οδοιπορικό» του σε διάφορες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τα «κέρδη» από τις ολιγοήμερες «μισθοδοσίες» του να διανέμονται σε άνεργους συνάδελφούς του, ενώ το ημερολόγιο με τις βιωματικές καταγραφές του, θα δημοσιοποιηθεί με επίσημο τρόπο κάποια στιγμή, αφού πρώτα διαβιβαστούν οι καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές.

Εμείς μόνο συγχαρητήρια μπορούμε να δώσουμε στο συνδικαλιστή και δηλώνουμε ότι στο βαθμό που θα έχουμε τέτοια πληροφόρηση, θα προβάλλουμε αυτό το οδοιπορικό μέσα από τη σελίδα μας.

Συγχαρητήρια και πάλι!

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τράπεζες. Περιπτώσεις παράνομης χορήγησης κινήσεων λογαριασμού

Περιπτώσεις παράνομης χορήγησης από τράπεζες των κινήσεων τραπεζικού λογαριασμού σε τρίτο   Πρώτη περίπτωση Τράπεζα. …