Να εκπέμψει επειγόντως απαιτεί η «Alter Ego»

marinakis

Παρέμβαση-βόμβα από την εταιρεία συμφερόντων του Bαγγέλη Mαρινάκη, που ζητά από τους αρμόδιους φορείς να επιτρέψουν την εκπομπή σήματος του νέου καναλιού, δεδομένου ότι με την υπάρχουσα κατάσταση οι εκπεμπόμενοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας δεν διατηρούν κάποιο πλεονέκτημα στην εκμετάλλευση του εθνικού φάσματος έναντι ενός νέου ενδιαφερόμενου τηλεοπτικού σταθμού.

Άμεσες απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στο μέτωπο του εγχώριου τηλεοπτικού σκηνικού ζητάει η ‘Αλτερ Εγκο ΜΜΕ ΑΕ, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά την απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε το νόμο Παππά και κατ' επέκταση την διαγωνιστική διαδικασία. Η Άλτερ Έγκο, απευθύνει σειρά καίριων ερωτημάτων τόσο στον κ. Παππά, που πλέον φέρει τον τίτλο το υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και στις δύο ανεξάρτητες εμπλεκόμενες Αρχές, την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και το νέο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, σε σχέση με την εκπομπή του τηλεοπτικού της προγράμματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του parapolitika.gr, στην σχετική επιστολή της προς τα εμπλεκόμενα μέρη, η Άλτερ Έγκο προκειμένου να αντιμετωπίσει την άρνηση της Digea (ως τον μοναδικό πάροχο δικτύου), να συμβληθεί μαζί της ώστε να εκπέμψει άμεσα το πρόγραμμά της, ζητάει την παρέμβαση της ΕΕΤΤ, ρυθμιστικής και εποπτικής αρχής για την λειτουργία του μονοπωλίου της Digea. Βάσει της σύμβασης μεταξύ ΕΕΤΤ και Digea υπάρχει ρητός όρος που υπαγορεύει στην Digea να συμβάλλεται με όλους τους παρόχους τηλεοπτικού περιεχομένου με ισοδύναμους όρους, σε ισοδύναμες περιστάσεις. Επισημαίνεται δε από την εταιρεία ότι η Digea διατηρεί τις συμβάσεις της με τους με τους μετόχους της και εν δυνάμει ανταγωνιστές της Άλτερ Έγκο, παραβλέποντας το γεγονός ότι ούτε και οι ίδιοι είναι αδειοδοτημένοι.

Η εταιρεία φαίνεται να έχει ζητήσει στην ΕΕΤΤ να λάβει την επιβεβαίωση του ΕΣΡ και του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής ότι βάσει του υπάρχοντος νομικού καθεστώτος οι εκπεμπόμενοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας δεν διατηρούν κάποιο πλεονέκτημα στην εκμετάλλευση του εθνικού φάσματος έναντι ενός νέου ενδιαφερόμενου τηλεοπτικού σταθμού, τουλάχιστον μέχρι την νέα νόμιμη διαδικασία αδειοδότησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι μετά την 31/12/2015 η Κυβέρνηση δεν έχει ψηφίσει την παράταση της προσωρινής εκπομπής των υπαρχόντων τηλεοπτικών σταθμών, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΡ αναρτώνται τα στοιχεία τους με την ένδειξη «νομίμως λειτουργούντες τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας»!

Πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον ισχυρό άνδρα της Άλτερ Έγκο υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατο για μία ανεξάρτητη αρχή και έναν Υπουργό της Κυβέρνησης να ισχυριστούν ότι το όποιο νομικό κενό νομιμοποιεί την «διακριτική» εκμετάλλευση ενός δημόσιου αγαθού! Επιπρόσθετα μετά την ρητορική που αναπτύχθηκε ευρέως στην διάρκεια της αδειοδότησης περί προσπάθειας περιορισμού της πολυφωνίας και του πλουραλισμού στην ενημέρωση πώς θα υποστηριχθεί ακόμα και από τους υφιστάμενους καναλάρχες το αντίθετο; Για ποιον λόγο άραγε να περιοριστεί μία νέα επένδυση ενός διακεκριμένου επιχειρηματία σε ανθρώπινο δυναμικό και ελληνικές τηλεοπτικές παραγωγές;

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, το ΕΣΡ οφείλει να προχωρήσει αμεσότατα στην νέα διαδικασία αδειοδότησης προκειμένου να αποφευχθούν οι γνωστές πλέον σε όλη την Ελληνική κοινωνία στρεβλώσεις αυτού του κλάδου, να αντιταχθεί στην προνομιακή μεταχείριση των εδώ και δεκαετίες ιδίων επιχειρηματικών συμφερόντων και να επιχειρήσει, ακόμα και στο προσωρινό μέχρι την επίσημη αδειοδότηση χρονικό διάστημα, να «ανοίξει» το περιβόητο «κλειστό επάγγελμα του καναλάρχη».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ.Χατζηδάκης: Εμπαιγμός των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό με τα ένσημα

Όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμού-Τουρισμού Ένα νέο ακόμη πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της …