5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Facebook(Mη γνωστά)

facebook5pragmata

Το Facebook είναι ίσως το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο με πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως. Για αυτό το λόγο, η εταιρεία προχωρεί συνεχώς σε αναβαθμίσεις του τρόπου λειτουργίας, της εικόνας αλλά και των δυνατοτήτων, που συχνά δεν γνωρίζουν οι χρήστες ή δεν έχουν παρατηρήσει.

Αυτά είναι λοιπόν 5 νέα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Facebook, ώστε να διαχειρίζεστε καλύτερα το προφίλ αλλά και τις ειδοποιήσεις σας.

Unfollow και όχι Unfriend

Αν κάποιος φίλος πρώην, ή κάποια σελίδα ή και ομάδα σας ενοχλεί με τις αναρτήσεις στην αρχική σας σελίδα και δεν θέλετε να τα βλέπετε δεν χρειάζεται να πατήσετε delete, γιατί υπάρχει και η επιλογή να μην τον/την/το ακολουθείτε. Πηγαίνετε στο προφίλ αυτό και ξεμαρκάρετε το «ακολουθείτε».

Παρατσούκλι

Εκτός από το όνομα και το επίθετό σας, o Μαρκ Ζάκερμπεργκ πρόσθεσε ακόμα μια επιλογή στο όνομα. Το παρατσούκλι σας. Πηγαίνετε στο «πληροφορίες σχετικά με εσάς» στην σελίδας σας και μπορείτε να το προσθέσετε.

Αποφασίστε για το ποιος θα βλέπει τα στάτους σας

Όλοι έχουμε γράψει και ανεβάσει κάτι το οποίο δεν θέλουμε να δει κάποιος. Και τώρα, υπάρχει λύση καθώς μπορείτε να ρυθμίσετε για το ποιος θέλετε να βλέπει τις αναρτήσεις σας. Όταν λοιπόν ανεβάζετε κάτι, στο βελάκι που είναι προεπιλεγμένο "φίλοι ή δημόσια" μπορείτε να πάτε στο προσαρμογή και να προσθέσετε το όνομα του φίλου στο οποίο θέλετε να κάνετε απόκρυψη.

Ψάξτε likes και post

Είναι μια επιλογή που σας πάει σε ένα ανώτερο όριο διαχείρισης καθώς μπορείτε να ψάξετε για κάποια συγκεκριμένη δημοσίευση στην οποία έκανε like ή σχολίασε ένας φίλος σας. Αρκεί να πληκτρολογήσετε στην αναζήτηση τη φράση «Posts liked by» και το όνομα του/της.

Ασφαλίστε τον λογαριασμό σας

Η ασφάλεια είναι το παν. Και το Facebook το γνωρίζει. Για αυτό και υπάρχει η επιλογή να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια. Πώς; Λαμβάνοντας ειδοποιήσεις όταν κάποιος προσπαθήσει να κάνει sign in στο προφίλ σας.

Για τα «Facebook Login Alerts» και «Login Approvals» μπείτε στις «Ρυθμίσεις» - «Ασφάλεια» (Security Settings) και επιλέξετε να λαμβάνετε «Ειδοποιήσεις» ή και «Εγκρίσεις Σύνδεσης».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …