Οι δεξιότητες του σύγχρονου εργαζόμενου τον βοηθούν στην ανεύρεση εργασίας

ergazomenos--

Ένας σύγχρονος εργαζόμενος ανεξαρτήτως θέσεως και ειδικότητας, θα πρέπει να έχει τα μία σειρά από προσόντα και δεξιότητες, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των εργοδοτών και να βρει εργασία, στην εποχή που πολλοί εργοδότες διαμαρτύρονται ότι δεν βρίσκουν προσωπικό κατάλληλα εκπαιδευμένο.

Σε αυτά τα χαρακτηριστικά αναφέρεται έρευνα της Adecco, σύμφωνα με την οποία:

  • Το 90% των εταιρειών απάντησαν πως ένας εργαζόμενος πρέπει να έχει διάθεση για μάθηση.
  • Το 87% των επιχειρήσεων θεωρούν την εργατικότητα ως βασικό προσόν και ακολουθούν με 84% η ομαδικότητα, με 82% η ευελιξία, με 73% η γνώση νέων τεχνολογιών, με 4% και 3% αντιστοίχως οι επικοινωνιακές δεξιότητες και το ήθος.

Στην έρευνα εμφανίζονται οι περισσότερες εταιρείες να θεωρούν πως χρειάζεται ένας συνδυασμός δεξιοτήτων να έχουν οι εργαζόμενοι, ώστε το παραγόμενο αποτέλεσμα να τις καθιστά πιο ανταγωνιστικές μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σε κυκλοφορία 136 χλμ. του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος – Ε65

Πλέον το ταξίδι Αθήνα – Καρδίτσα διαρκεί 2 ώρες και 35 λεπτά, ενώ το Αθήνα …