Ποιοι αν και δεν έπρεπε, ωστόσο τους υποχρεώνουν να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ;

ENFIA_PORTA_

Οι κυβερνήσεις που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν τον ΕΝΦΙΑ υπηρετούν πιστά και με κάθε τρόπο τον αριθμητικό στόχο της είσπραξης 2,65 δισ. ευρώ κάθε χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό δεν διστάζουν να περιορίζουν κάθε χρόνο όσους, λόγω πολύ χαμηλών πραγματικών εισοδημάτων, δικαιούνται κανονικά μερικής ή και ολικής απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του επαχθούς αυτού φόρου.

Εφαρμόζουν, λοιπόν, το ακόλουθο κόλπο: συμπεριλαμβάνουν στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, που λαμβάνεται υπόψη για να κριθεί αν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης των απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ, ακόμη και εισοδήματα τα οποία είναι έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα, όπως οι αποζημιώσεις απολύσεων, καθώς επίσης και ποσά κοινωνικών παροχών τα οποία δεν φορολογούνται και δεν υπόκεινται καν σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης, όπως είναι τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα στήριξης τέκνων, τα ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία ολικά τυφλών και κινητικά αναπήρων σε ποσοστό άνω του 80%!

Όλα αυτά τα ποσά προστίθενται στα λοιπά εισοδήματα των φορολογουμένων τα οποία υπόκεινται κανονικά σε φόρο ή φορολογούνται αυτοτελώς.

Έτσι, στις περισσότερες περιπτώσεις τα συνολικά ποσά ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος «φουσκώνουν» υπέρμετρα και ξεπερνούν τα σχετικά χαμηλά όρια ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος που έχουν τεθεί ως προϋποθέσεις για τη χορήγηση των απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της χώρας.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι κάθε χρόνο να καλούνται να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό του ΕΝΦΙΑ εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες, οι οποίοι, με βάση την πραγματική οικονομική τους κατάσταση, θα έπρεπε να είχαν απαλλαγεί μερικώς ή και ολικώς από τον ΕΝΦΙΑ ήδη από το 2014!

Είναι προφανές κατά τη "Ναυτεμπορική", ότι η εμμονή της εκάστοτε κυβέρνησης στην πιστή τήρηση των εντολών των δανειστών για σημαντικό περιορισμό των δικαιούχων των απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ, ώστε τα έσοδα που θα εισπραχθούν να μην πέσουν ποτέ κάτω από τα 2,65 δισ. ευρώ, οδήγησε, οδηγεί και θα οδηγεί κάθε χρόνο στη δόλια αυτή μεθόδευση σε βάρος τόσων φτωχών συμπολιτών μας.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φρέντη Μπελέρης: πανηγυρισμοί στη Χιμάρα για τη υποψηφιότητά του

Σε ηχητικό μήνυμα στα social media, ο εκλεγμένος και φυλακισμένος δήμαρχος Χιμάρας μίλησε για «μάχη …