Πότε δένουν άγκυρα τα πλοία

pno---ssse

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, που δένει όλα τα καράβια σε όλα τα λιμάνια και τις πορθμειακές γραμμές την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, συμπαρατασσόμενη με την γενική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ, απαιτώντας τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ελλήνων ναυτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων) και την εξαίρεση τους από τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016). Επίσης, θέτει θέμα υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία που εκκρεμεί από το 2010, αλλά και τροποποίηση του νόμου 4150/13 που δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε υπουργό για τα πλοία της ακτοπλοΐας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε από την πλευρά της η ΠΕΝΕΝ, εξηγεί τα:

«Η κατάθεση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού στη Βουλή με νέα φοροεισπρακτικά μέτρα 4 δισ. ευρώ έρχονται να προστεθούν στα παλιά και συνιστούν την απόλυτη φορολεηλασία ενάντια στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα», υπογραμμίζει από την πλευρά της, σε ανακοίνωσή της για την απεργία στις 8 Δεκέμβρη η ΠΕΝΕΝ, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση έχει το απύθμενο και απίστευτο πολιτικό θράσος να θέτει στο προσχέδιο των μέτρων για τη β’ αξιολόγηση την παραπέρα (για άλλη μια φορά) αύξηση της φορολογίας των ναυτεργατών!».

Η ΠΕΝΕΝ τονίζει ότι εάν περάσει οποιαδήποτε αύξηση φορολογίας στο εισόδημα των ναυτεργατών, «τότε οδηγούν το ναυτικό επάγγελμα σε βέβαιο θάνατο!!! Οι φωστήρες της ψευτοαριστεράς, οι οποίοι είναι κολλημένοι και γαντζωμένοι στις καρέκλες στα αξιώματα και στους παχυλούς υπουργικούς και βουλευτικούς μισθούς, δείχνουν αποφασισμένοι να διαπράξουν και το μεγαλύτερο έγκλημα ενάντια στο λαό και τη κοινωνία προκειμένου να διατηρηθούν στην εξουσία!!.

»Κανείς δεν μπορεί να περιμένει η να προσδοκά τίποτα από αυτά τα ναυάγια της αριστεράς! Η θέση τους είναι να υπερασπίσουν το αστικό σύστημα της απάνθρωπης εκμετάλλευσης. Δεν διαφέρουν σε τίποτα απ τις άλλες συστημικές και κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα πρόστιμα ύψους σε 11 επιχειρήσεις – Σκρέκας: «Αδιαπραγμάτευτη η τήρηση της νομιμότητας»

Αφορούν παραβάσεις των διατάξεων για πλασματικές εκπτώσεις και προσφορές, αλλά και μη ορθή τήρηση της …