8 τρόποι καταπολέμησης της υπνηλίας στο γραφείο

ergazomenosypnossss

Ατονία και υπνηλία είναι μόνο μερικά από τα σημάδια που αντιμετωπίζεις καθημερινά στη δουλειά σου, παρά το γεγονός πως κοιμάσαι αρκετές ώρες. Αν μάλιστα κάποιο βράδυ έτυχε να ξενυχτήσεις λίγο παραπάνω, τότε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.

Είσαι φουλ κουρασμένος ή κουρασμένη και σε πιάνει τέτοια υπνηλία, που δεν μπορείς να κρατήσεις τα μάτια σου ανοιχτά, ούτε με οδοντογλυφίδες. Μην ανησυχείς όμως και μην αισθάνεσαι άσχημα, γιατί δεν είσαι η μόνη.

Δες τους 8 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις την υπνηλία σου και είναι και πολύ αποτελεσματικοί, όπως τους περιγράφει το queen.gr.

Πάρε μαζί σου φρούτα

Τις ιδιότητες και τα θετικά των φρούτων τα γνωρίζεις, συνεπώς δεν χρειάζεται να σου τα αναφέρουμε. Αυτό που έχεις να κάνεις λοιπόν, είναι να πάρεις φρούτα μαζί σου ή να φας το πρωί πριν φύγεις. Τα μήλα συγκεκριμένα, έχουν υπολογιστεί, πως είναι πιο αποτελεσματικά στο να «ξυπνάς» από ότι είναι ο καφές.

Πιες νερό

Αντί να πιες έναν ακόμη καφέ, κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και προτίμησε να πιεις νερό. Εκτός από τα οφέλη που έχει στον οργανισμό σου, σε ξυπνάει, σε ενεργοποιεί και σε ενυδατώνει. Το νερό δεν θα σε ξεδιψάσει απλά, αλλά θα σε κρατήσει δραστήρια, αφού κάθε τόσο θα σηκώνεσαι να γεμίσεις το ποτήρι σου και να πας τουαλέτα.

Περπάτα έστω και για 2’

Το να σηκωθείς από το γραφείο και να τεντωθείς λίγο, αλλά και να περπατήσεις μερικά λεπτά, θα σε αναζωογονήσει και θα σε αφυπνίσει.

Προτίμησε τις πρωτεΐνες αντί για τη ζάχαρη και τους υδατάνθρακες

Η διατροφή σου είναι το πιο βασικό κομμάτι της ημέρας και είναι αυτή που μπορεί να σε βοηθήσει στο να παραμείνεις ενεργητική και δυναμική στη δουλειά. Προτίμησε λοιπόν στη δουλειά πρωτεϊνούχα σνακ, όπως είναι το γιαούρτι από το να τρως τσιπς και γκοφρέτες. Το ίδιο ισχύει και για το κυρίως γεύμα σου. Προτίμησε να φας περισσότερες πρωτεΐνες, παρά υδατάνθρακες. Μία σαλάτα για παράδειγμα, θα ήταν πολύ καλύτερη από το να φας ένα σάντουιτς, καθώς οι πρωτεΐνες είναι εκείνες που δίνουν ενέργεια.

Φάε σπανάκι ή μανιτάρια

Και τα δύο αυτά τρόφιμα περιέχουν πολύ σίδηρο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά οξυγόνου σε όλο μας το σώμα. Μάθε μάλιστα, πως ένα φλιτζάνι μανιτάρια περιέχει σχεδόν το ήμισυ των ημερήσιων αναγκών μας σε σίδηρο.

Όταν λοιπόν ο εγκέφαλος σου δεν οξυγονώνεται σωστά, αισθάνεσαι συχνά κουρασμένος. Επομένως, περισσότερο οξυγόνο σημαίνει και περισσότερη ενέργεια. Επιπλέον, το σπανάκι εκτός από σίδηρο, περιέχει και μαγνήσιο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την παραγωγή της ενέργειας. Τι καλύτερο λοιπόν και πιο εύκολο, από το να φας το μεσημέρι μια χορταστική σαλάτα με σπανάκι, ρόκα, μανιτάρια και ό,τι άλλο εσύ θέλεις;

Μάσησε μία «καυτερή» τσίχλα (μέντα κυρίως)

Οι τσίχλες με έντονη γεύση μέντας σε τονώνουν, ενώ και η απλή πράξη του μασήματος εμποδίζει τον εγκέφαλο από το να πέσει σε λήθαργο. Σύμφωνα με μία έρευνα του 2012, οι άνθρωποι που μασούσαν τσίχλα για τουλάχιστον ένα τέταρτο, είχαν μεγαλύτερη αίσθηση της κατανόησης και της συνειδητοποίησης από εκείνους που δεν το έκαναν.

Το μάσημα της τσίχλας αυξάνει την καρδιακή συχνότητα, συνεπώς και τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Επιπλέον, διεγείρει το αυτόνομο νευρικό σύστημα, το οποίο αυξάνει την εγρήγορση. Τέλος, η μέντα διεγείρει τις νευρικές ίνες και γι’ αυτό όταν μασάς μία τσίχλα μέντας είναι σαν ρίχνεις κρύο νερό στο πρόσωπό σου. (So cool!)

Φάε ξηρούς καρπούς

Οι ξηροί καρποί όσο καλό κάνουν στο σώμα σου, άλλο τόσο κάνουν και στο μυαλό, δίνοντας σου την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεσαι. Φυσικά, πρέπει να είναι ώμοι κι ανάλατοι! Μπορείς να τους συνδυάσεις με γιαούρτι για ακόμα περισσότερη ενέργεια και πιο ενισχυμένη μνήμη.

Φάε ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας

Εντάξει και σε ποιον δεν αρέσει να τρώει σοκολάτα (καλά ξέρω μερικούς, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας). Πρόσεξε όμως, προτιμότερη είναι η μαύρη σοκολάτα και όχι η γάλακτος. Η σκούρα σοκολάτα είναι πραγματικά μια υγιεινή τροφή, δεδομένων των υψηλών επιπέδων υγιούς λίπους και αντιοξειδωτικών που περιέχει. Έχει επίσης άφθονες φυτικές ίνες, μαγνήσιο και λίγη καφεΐνη, πράγμα που είναι πολύ καλο για τον εγκέφαλο σου.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Λέσβο ο Μητσοτάκης: Τα συγχαρητήρια στον Δήμο και η επίσκεψη στο λιμάνι στο Σίγρι

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν γίνει στον λιμένα, που διαθέτει προβλήτα μήκους …