Θέσεις από 8 έως και 16 μήνες εργασίας

jobergasia_

Mε υπογραφή του υπουργού Γιάννη Μουζάλα, ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως οκτώ μηνών και με δυνατότητα ανανέωσης έως 16 μήνες συνολικά εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται επιτακτική ανάγκη, στην Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση:

"Οι ανωτέρω συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου δύνανται να ανανεώνονται, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται η επιτακτική ανάγκη, η συνολική πάντως διάρκεια της απασχόλησης δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους δεκαέξι (16) μήνες. Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης εκδίδει τη σχετική ανακοίνωση πρόσληψης, η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στην οποία αναφέρεται υποχρεωτικά ο αριθμός των θέσεων κατά τόπο, κατηγορία, εκπαίδευση και ειδικότητα, τα απαιτούμενα προσόντα και δικαιολογητικά, καθώς και η υπηρεσία στην οποία υποβάλλονται οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων. Οι υποψήφιοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, μετά των απαιτούμενων δικαιολογητικών, εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ανάρτηση της ανακοίνωσης στο διαδίκτυο και προσλαμβάνονται κατόπιν εισήγησης της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης αποστέλλει στο Α.Σ.Ε.Π. τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων για τον έλεγχο της συνδρομής των όρων πρόσληψης σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας. Η παράγραφος 20 του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, εφαρμόζεται και στην περίπτωση του προηγούμενου εδαφίου.

Η αρχική κατάταξη των υποψηφίων και ο υπολογισμός των μορίων πραγματοποιείται με βάση το βαθμό του βασικού τίτλου σπουδών. Ο βαθμός του βασικού τίτλου πολλαπλασιάζεται με το 40 για τις κατηγορίες ΠΕ και TE και με το 20 για την κατηγορία ΔΕ, Ο βασικός τίτλος σπουδών που απαιτείται για κάθε κατηγορία προσωπικού είναι σύμφωνος με τους εκάστοτε ζητούμενους από το ΑΣΕΠ τίτλους σπουδών για τις ίδιες κατηγορίες.

Για όσες κατηγορίες προσωπικού κριθεί απαραίτητο, θα ζητείται γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα:

  • επεξεργασίας κείμενων
  • υπολογιστικών φύλλων
  • υπηρεσιών διαδικτύου

Για την απόδειξη της γνώσης αυτής λαμβάνονται υπόψη τα διαλαμβανόμενα στα εκάστοτε ισχύοντα Ειδικά Παραρτήματα Απόδειξης Χειρισμού Η/Υ του ΑΣΕΠ. Το υπόδειγμα που θα λαμβάνεται υπόψιν θα καθορίζεται από την εκάστοτε προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού.

Όσοι υποψήφιοι έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής ή στην Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων ανεξαρτήτως μορίων και εντοπιότητας. Για τον υπολογισμό των μορίων, κάθε μήνας αποδεδειγμένης εμπειρίας πολλαπλασιάζεται με το επτά (7).

Όσοι υποψήφιοι έχουν εντοπιότητα προτάσσονται όλων των λοιπών υποψηφίων στον πίνακα ασχέτως αριθμού μορίων που συμπληρώνουν, με εξαίρεση την περίπτωση που υποψήφιος έχει αποδεδειγμένη εμπειρία στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής ή στην Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Για τις θέσεις στο Νομό Αττικής και Θεσσαλονίκης δεν λαμβάνεται υπόψιν η εντοπιότητα."

Σημείωση: Οι προσλήψεις γίνονται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης της κείμενης νομοθεσίας, για την αντιμετώπιση έκτακτων και κατεπειγουσών αναγκών, λόγω των αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …