4 προκηρύξεις για 913 μόνιμους

doyleiaergasia-jobs-ergasia-e3t43

4 μεγάλοι διαγωνισμοί για 913 μόνιμους, έχουν ήδη αποσταλεί στα γραφεία του ΑΣΕΠ, αφορώντας όλες θέσεις αορίστου χρόνου εργασίας, στο πλαίσιο πολύμηνων αιτημάτων που είχαν τεθεί.

Πρόκειται για:

  • 725 μόνιμες θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης για 725 νέες μόνιμες προσλήψεις για διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Πρόκειται ουσιαστικά για συνένωση δυο προκηρύξεων 93 και 632 θέσεων αντίστοιχα. Οι 93 θέσεις ηταν ένα παλιό αιτημα του υπουργείου για υπαλλληλους πληροφορικής που δεν προχωρησε ποτε. Εστι το ΑΣΕΠ αποφάσισε να ενωσει τα δυο αυτά αιτημα και να βγάλει μια ενιαία προκήρυξη. Οι υπολοιπες 632 θέσεις αφορουν ειδικότητες όπως ΠΕ Γραμματέων Δικαστηρίων, ΤΕ Γραμματέων Δικαστηρίων, ΔΕ Γραμματέων Δικαστηρίων, ΥΕ Καθαριστων, κ.α. Παράλληλα θα

Η σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ θα περιλαμβάνει και 24 θέσεις για ΥΕ Δικαστικούς Επιμελητές. Το νέο προσωπικό θα ενισχύσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, τα τακτικά διοικητικά δικαστήρια και τις εισαγγελίες όλης της χώρας και θα προσληφθεί με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια). Ηδη έχουν καθοριστεί οι θέσεις που πρόκειται να πληρωθούν από πρόσωπα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998, σε σαράντα οκτώ (48). Τα κριτηρια κατάταξης του νέου προσωπικού καθορίζονται σύμφωνα με τα μόρια που θα προκύψουν μετα την μέτρηση των τίτλων σπουδών, των μεταπτυχιακών τίτλων, της εμπειρίας, της γνωσης ξένης γλώσσας και της εντοπιότητας. Για τις διοικητικές θέσεις θα ζητηθεί πολύ καλή γνωση στη χρηση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

  • 100 μόνιμους διασώστες στο ΕΚΑΒ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το αίτημα του ΕΚΑΒ για 100 μόνιμες θέσεις διασωστών-πληρωμα ασθενοφόρου. Από τις 100 θέσεις οι επτά αφορούν προστατευόμενους του Ν. 2643/1998. Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί άμεσα, με στόχο την κάλυψη των μεγάλων κενών σε Διασώστες στο Κέντρο Αμεσης Βοήθειας. Το νέο μόνιμο προσωπικό στην ειδικότητα ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρου, εντάσσεται στο πλαίσιο των 2.440 προσλήψεων στον χώρο της Υγείας. Οι κατάλληλοι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου – Διασώστης» του ΙΕΚ ΕΚΑΒ ή αντίστοιχης ειδικότητας σχολής της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο πτυχίο αλλοδαπής. Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση θέσεων από υποψηφίους με το προαναφερόμενο δίπλωμα γίνεται δεκτός απολυτήριος τίτλος Ελληνικού Λυκείου ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ ΕΚΑΒ της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου – Διασώστης». Οι επτά θέσεις που αντιστοιχούν σε «προστατευόμενους» αφορούν τις κατηγορίες ατόμων με αναπηρία, τριτέκνων, πολυτέκνων, έμμεσων ΑμεΑ και Εθνικής Αντίστασης.

  • 76 μηχανικοί στον ΑΔΜΗΕ

Αίτημα πρόσληψης συνολικά 76 μονίμων υπαλλήλων έχει υποβάλλει προς το ΑΣΕΠ ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Α.Ε., για τις ανάγκες των υπηρεσιών του στους Νομούς Αττικής, Αρκαδίας, Εβρου, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Αιτωλοακαρνανίας και Κοζάνης. Για να καλύψει τις ανάγκες του, ενώ για μόνιμο προσωπικό έχει αιτηθεί τις εξής ειδικότητες: ΠΕ Διπλωματούχους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, ΠΕ Διπλωματούχους Τοπογράφους Μηχανικούς, ΠΕ Διπλωματούχους Χημικούς Μηχανικούς, ΠΕ Διπλωματούχους Μηχανικούς, Αναλυτές – Προγραμματιστές (Μηχανικούς Η/Υ), ΤΕ Πτυχιούχους Αναλυτές Προγραμματιστές, ΤΕ Πτυχιούχους Διοικητικού – Λογιστικού, ΔΕ Ηλεκτροτεχνικούς Δικτύων, ΔΕ Ηλεκτροτεχνικούς Σταθμών – Υποσταθμών, ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτες Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού, ΔΕ Μηχανοτεχνικούς Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού, ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Τεχνικών Εργων και ΔΕ Οδηγούς.

  • 12 μόνιμες προσλήψεις στο Μουσείο της Ακρόπολης

Με μόνιμο προσωπικό θα ενισχυθεί το μουσείο της Ακρόπολης. Ειδικότερα έχει εγκριθεί η κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης δώδεκα (12) κενών οργανικών θέσεων μονίμου προσωπικού στο Μουσείο Ακρόπολης (Ν.Π.Δ.Δ. –Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού)» Τις προσλήψεις μονίμων πρόκειται να προκηρύξει το υπουργείο Πολιτισμού μέσω του ΑΣΕΠ και τις διαδικασίες που ορίζονται τις επόμενες ημέρες Παράλληλα μία από τις 12 προσλήψεις που θα γίνουν θα καλυφθεί από τους «προστατευόμενους» του ΟΑΕΔ όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος 2643/1998.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Φωτίου υπέγραψε και την σχετική απόφαση για την πρόσληψη από τα πρόσωπα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998 και η ειδικότητα που θα ζητηθεί είναι ΤΕ Διοικητικου – Λογιστικου ενώ από την λίστα των προστατευομένων θα ζητηθεί το κριτήριο του ατόμου με αναπηρία.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …