Με τροπολογία αίρονται οι περιορισμοί για τα γραφεία ευρέσεως εργασίας

ergassssergazomenoi

Μπορεί εφεξής να εκχωρείται η άσκηση της δραστηριότητας Ιδιωτικών Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας (Ι.Γ.Ε.Ε.) και υποκαταστημάτων τους σε διαφορετικό φυσικό ή νομικό πρόσωπο, από εκείνο που τα σύστησε, αφού με τροπολογία της υπουργού Εργασίας κ. Αχτσιόγλου, καταργείται προηγούμενη διάταξη....

Η τροπολογία:

"Η προτεινόμενη διάταξη κρίνεται αναγκαία στο πλαίσιο της εφαρμογής του ν. 3919/2011 (Α 32) «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας, κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων», οι ρυθμίσεις του οποίου αποσκοπούν στην τόνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στην αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και στον εκσυγχρονισμό του συνόλου της οικονομίας μέσω της απλούστευσης των διοικητικών διαδικασιών και της άρσης των εμποδίων στην παροχή υπηρεσιών, ενώ η καταργούμενη ρύθμιση αφορούσε αδικαιολόγητο περιορισμό στο πλαίσιο της άσκησης της δραστηριότητας του Ιδιωτικού Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας.

Η μεταβίβαση ή εκχώρηση της δραστηριότητας της δραστηριότητας του Ιδιωτικού Γραφείου Εργασίας πλέον θα γίνεται ελεύθερα εφόσον πληρούνται οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …