48ωρη ακινητοποίηση των πλοίων

pno

Από τις 6 τα ξημερώματα της Παρασκευής ξεκινά η προειδοποιητική 48ωρη πανελλαδική απεργία ης Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), απεργία η οποία θα λήξει το πρωί της Κυριακής, αν και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, για να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Η ΠΝΟ έχει ήδη εξαγγείλει και νέα πανελλαδική απεργιακή 24ωρη κινητοποίηση, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου μαζί με την ΓΣΕΕ, ζητώντας τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων).

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ:

«Οι Έλληνες ναυτικοί, αντί να έχουν μηδενική φορολόγηση, λόγω της ιδιομορφίας και των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών του επαγγέλματος και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην εθνική οικονομία, έχουν ήδη υποστεί μέχρι σήμερα εξοντωτική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους», ενώ όπως καταγγέλλουν, προτείνεται η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που διέπει τους ναυτικούς  αποτέλεσμα -βάσει των νέων δεδομένων- να φορολογείται το εισόδημά τους 45%. Αν σε αυτό το ποσοστό προστεθεί και η ήδη καταβαλλόμενη ειδική εισφορά αλληλεγγύης που αγγίζει το ποσοστό 10%, τότε «ο κλάδος των ναυτεργατών οδηγείται στην πλήρη εξαφάνισή του, αφού το μισό και πλέον του εισοδήματός του θα εισπράττεται προκαταβολικά από το κράτος».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δώρο Πάσχα 2024. Ποινική δίωξη και αυτόφωρο για μη καταβολή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η Επιθεώρηση Εργασίας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της Κ.Υ.Α. …