Στήριξη ευάλωτων οικογενειών μέσω...χρεωστικών καρτών

eryurosss

Στις επόμενες ημέρες αναμένεται η έναρξη πίστωσης της κάρτας στήριξης ευάλωτων οικογενειών εν όψει της έλευσης του χειμώνα που υλοποιεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι τρίμηνη, θα υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ, θα  χρησιμοποιηθεί και σε μηχανήματα πληρωμής με κάρτα (POS), σε οποιοδήποτε σημείο γίνεται δεκτή κάρτα MasterCard με τη χρήση PIN και το ποσό που αναλογεί στους διακιούχους θα κυμαίνεται μεταξύ 120-330 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας.

Η κάρτα παρέχει τη δυνατότητα ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μηχανήματα πληρωμής με κάρτα (POS), σε οποιοδήποτε σημείο γίνεται δεκτή κάρτα MasterCard με τη χρήση PIN.

Η διανομή των χρεωστικών καρτών έχει ολοκληρωθεί και θα καλύπτουν τα έξοδα θέρμανσης και ηλεκτρικού ρεύματος, όπως επίσης την αγορά ατομικών ειδών (όπως ηλεκτρική κουβέρτα, πάπλωμα, ζεστά ρούχα, κ.ά) για την αντιμετώπιση της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.

Στόχος του προγράμματος είναι όλα τα νοικοκυριά που συμμετέχουν σε αυτό (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) να εξασφαλίσουν ικανοποιητική θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα και ζεστό νερό, καθώς και χρήσιμα είδη για τις ανάγκες του χειμώνα.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας

"Όχι" ψήφισαν οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς - …