3ο πανελλήνιο μαθητικό φεστιβάλ ρομποτικής

rompotfestival

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο NOESIS και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τέχνης του δήμου Νεάπολης-Συκεών (Βενιζέλου 125, Νεάπολη), όπου θα εκτίθενται οι ρομποτικές δημιουργίες, θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής, με συνδιοργανωτή το δήμο Νεάπολης-Συκεών, στο οποίο παρατηρείται θεαματική αύξηση των συμμετοχών.

Στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν, καθώς στηρίζεται στον εθελοντισμό και οι δαπάνες της διοργάνωσης (υλικά, ελαφρύ γεύμα για τους συμμετέχοντες, κ.ά.) καλύπτονται από χορηγίες, έτσι ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες συμμετοχής όλα τα παιδιά.

Συνολικά 60 ομάδες μαθητών από την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Λαγυνά, Χαλάστρα, Γιαννιτσά, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Γρεβενά, Εύβοια), την  Ισπανία, την Πολωνία, τη  Ρουμανία και την Τουρκία μοιράζονται τη χαρά της ρομποτικής στη Θεσσαλονίκη, συναγωνίζονται και παρουσιάζουν τις ρομποτικές τους δημιουργίες που προσανατολίζονται στην ενίσχυση της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το δήμο Νεάπολης-Συκεών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Διοικούσας Επιτροπής των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων. Στη διοργάνωση συμμετέχουν επίσης Σχολικοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Θέματα Φεστιβάλ:

  • ρομποτικά συστήματα για τη μετάδοση κίνησης σε «νεκρό» άνω άκρο,
  • ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη που μαθαίνουν μόνα τους να κάνουν διαλογή αποσκευών ώστε να είναι
  • ρομπότ σχεδιαστές-ζωγράφοι,
  • ρομπότ που συντελούν στην εξοικονόμηση ενέργειας,
  • ρομπότ που χρησιμοποιούνται πιο ασφαλείς οι πτήσεις,
  • ρομπότ αυτόματες ταΐστρες για τα αδέσποτα,
  • ρομπότ για την εξερεύνηση του διαστήματος,
  • ρομποτικά συστήματα αυτοματισμών σε αγροτικές εργασίες,
  • ρομπότ ταχυδρόμοι, για διασκέδαση.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το αγωνιστικό ή να επισκεφτούν το εκθεσιακό μέρος του φεστιβάλ μπορούν να αναζητήσουν αναλυτικές πληροφορίες στον ιστότοπο του  Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής (http://mfr.sch.gr/).


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega   Στην …