Νέες μειώσεις στα επιτόκια καταθέσεων(1ης ζήτησης)

 katasxeseis-trapezikes-katatheseis-misthoi-2

Σε νέες προς τα κάτω αναπροσαρμογές των επιτοκίων τους θα προχωρήσουν οι τράπεζες τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά, νέα επιτόκια θα εφαρμόσουν στις καταθέσεις των ανοιχτών λογαριασμών (ταμιευτηρίου, τρεχούμενοι, όψεως), η Alpha Bank στις 5 Δεκεμβρίου και η Τράπεζα Πειραιώς στις 12 Δεκεμβρίου.

Η μέση μείωση στα επιτόκια της Alpha Bank θα φτάσει τις 3 μονάδες βάσης και στα επιτόκια της Τράπεζας Πειραιώς τις 4 μονάδες βάσης.

Η Eurobank έχει ήδη μειώσει τα δικά της επιτόκια από την 1η Νοεμβρίου, ενώ η Εθνική Τράπεζα δεν έχει κάνει γνωστό αν και πότε θα προχωρήσει σε μειώσεις.

Οι μεγάλες περικοπές

Οι μεγαλύτερες μειώσεις με βάση τις πληροφορίες του moneyonline.gr, θα εφαρμοστούν στα καταθετικά προγράμματα, κυρίως online προϊόντα Ταμιευτηρίου ή τρεχούμενους λογαριασμούς, που παραμένουν ελκυστικά, προσφέροντας επιτόκια που φτάνουν σήμερα έως και το 0,90%.

Εκεί οι περικοπές θα ανέλθουν σε επίπεδα έως και τις 20 μονάδες βάσης (0,20%).

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Νοεμβρίου όλοι οι συστημικοί όμιλοι προχώρησαν σε μειώσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων. Νέα παρέμβαση αναμένεται από τον καινούριο χρόνο.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …