Σε πολιτική λύση για τα εργασιακά ευελπιστεί τώρα η Αχτσιόγλου

axtzioglouuuuu

Στο Eurogroup της Δευτέρας στις 5 Δεκεμβρίου, με την ελπίδα της αρχικής πολιτικής συμφωνίας για τα εργασιακά, παραπέμπει τώρα η υπουργός Εργασίας Εύη Αχτσιόγλου, που επί διήμερο με χαμέγελα και αγκαλιές διαπραγματεύτηκε στις Βρυξέλλες, για τις συλλογικές συμβάσεις και όχι μόνο....

Συναντήθηκε με τον Τζιάνι Πιτέλα-πρόεδρο Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, τη Γκάμπι Τσίμερ-πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τη Σκα Κέλερ-ευρωβουλευτή των Πράσινων, τον Ερνεστ Ούρτασουν-ευρωβουλευτή από τους Πράσινους, τον Γκεόργκι Πιρίνσκι-ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, την Μαρίτα Ούλβσκογκ-από τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, τον Λαν Λαμπέρτ-από τους Πράσινους, την Άγκνες Γονγκέριους-από τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, καθώς και τους 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Κώστα Χρυσόγονο και Στέλιο Κούλογλου, δηλώνοντας αμέσως μετά:

"Ολοκληρώσαμε σήμερα ένα κύκλο επαφών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με σημαντικούς εκπροσώπους του Κοινοβουλίου για το ζήτημα των συλλογικών εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα. Από την πλευρά μας τους μεταφέραμε τις θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα. Στο σύνολο τους τα μέλη του Κοινοβουλίου με τα οποία συναντήθηκα, υποστηρίζουν θερμά τις θέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης για την επαναφορά της χώρας σε αυτό που αποτελεί το Ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά δικαιώματα.

Μάλιστα τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου υποστήριξαν ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε μια κατάσταση εξαίρεσης από το Ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο επειδή βρίσκεται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και ότι η Ευρώπη δεν θα επιτρέψει, δεν θα πρέπει να επιτρέψει μια τέτοια εξαίρεση της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων υποστήριξαν ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για να ασκήσουν τις αναγκαίες πιέσεις στο πολιτικό επίπεδο για να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στην χώρα.

Εκτιμούμε ότι την Δευτέρα (5/12) στο Eurogroup θα μπορεί να υπάρξει μια αρχική πολιτική συμφωνία για το σύνολο των ζητημάτων της δεύτερης αξιολόγησης και στο πλαίσιο αυτό σίγουρα κομβικό ρόλο θα έχει και η συζήτηση για τα εργασιακά, ακριβώς επειδή είναι ένα θέμα βαθιά πολιτικό τελικά και δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να λυθεί σε επίπεδο τεχνικής διαπραγμάτευσης".


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γιώργος Γεννηματάς: Τριάντα χρόνια από τον θάνατο του οραματιστή του ΕΣΥ

«Θα τον θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται …