Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές

ipotrofies3_original_0

Πενήντα υποτροφίες για την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών και μεταδιδακτορικής έρευνας κατά το έτος 2017-2018, περιλαμβάνει το 18ο πρόγραμμα του Ιδρύματος Προποντίς, που προκηρύσσει 25 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό για τους κλάδους ναυτιλιακές σπουδές, ναυτικό δίκαιο, δίκαιο εταιρειών, ναυπηγική και ναυτική μηχανολογία, επιστήμη μηχανολόγων μηχανικών, οικονομικές επιστήμες και μαθηματικά. Επίσης, προκηρύσσονται 25 υποτροφίες για μεταπτυχιακά α’ και β’ κύκλου στο εσωτερικό, ενώ το Ιδρυμα χορηγεί και υποτροφίες για μεταδιδακτορική έρευνα μελών ΔΕΠ στον κλάδο των ναυτιλιακών σπουδών

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Γίνονται δεκτές αιτήσεις για μεταπτυχιακές σπουδές στους παρακάτω κλάδους: Ναυτιλιακές Σπουδές, Ναυτικό Δίκαιο, Δίκαιο Εταιρειών, Ναυπηγική και Ναυτική Μηχανολογία, Επιστήμη Μηχανολόγων Μηχανικών, Οικονομικές Επιστήμες, Μαθηματικά. Οι υποψήφιοι για σπουδές εκτός Ευρώπης θα πρέπει να δικαιολογούν απόλυτα το κριτήριο της επιλογής τους, ως προς το, συγκριτικά με την Ευρώπη, προσφερόμενο επίπεδο σπουδών στον συγκεκριμένο κλάδο.

Το πρόγραμμα αφορά:

  • Υποτροφίες για σπουδές σε προδιδακτορικό επίπεδο

Αποκλειστικά στο εξωτερικό διάρκειας έως 24 μηνών ( Master, DEA, ως αυτοτελές δίπλωμα για τους υποψήφιους που δεν αποσκοπούν σε διδακτορικές σπουδές , ή ισότιμο δίπλωμα αυτών). Απευθύνονται σε υποψηφίους, οι οποίοι επιδιώκουν Μεταπτυχιακή γενική ή ειδική κατάρτιση και Μετεκπαίδευση εκτός Ελλάδος.

Όριο ηλικίας: 26 ετών (28 ετών για τους άρρενες υποψήφιους με εκπληρωμένες τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις μέχρι την έναρξη της υποτροφίας). Σε κάθε περίπτωση, το όριο ηλικίας, δεν θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2016.

  • Υποτροφίες για σπουδές σε Διδακτορικό επίπεδο ( PhD, Doctorat, κλπ.) διάρκειας μέχρι 24 μηνών.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να περιέχουν τα στοιχεία αυτά που στοιχειοθετούν την ικανότητα του υποψηφίου για την πραγματοποίηση πρωτότυπης έρευνας, πάνω σε συγκεκριμένο θέμα ή γνωστικό αντικείμενο. Οι υποτροφίες αυτές απευθύνονται μόνον σε υποψηφίους με σαφή προσανατολισμό στην ακαδημαϊκή και ερευνητική σταδιοδρομία.

Σε περίπτωση που το Πανεπιστήμιο, όπου πραγματοποιήθηκαν οι μεταπτυχιακές σπουδές, δεν χορηγεί δίπλωμα με απονομή διάκρισης, τότε απαιτούνται επιστολές από δύο τουλάχιστον εκ των καθηγητών του Πανεπιστημίου, οι οποίοι να βεβαιώνουν την ιδιαίτερη ικανότητα του υποψηφίου να ακολουθήσει σπουδές διδακτορικού επιπέδου.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα Πέμπτη 25.4.2024 και Παρασκευή 26.4.2024

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής λαμπαδηδρομίας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024» την 25 και 26-4-2024 …