Λογοκρισία από το twitter καταγγέλλει η ΓΣΕΕ

Σε καταγγελία κατά του twitter προέβη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης λογόκρινε τα tweets της Συνομοσπονδίας, ανήμερα της πανελλαδικής απεργίας.

«Οι αναρτήσεις μας «κατέβηκαν» από τους υπευθύνους του δικτύου, είπε ο Γιάννης Παναγόπουλος μιλώντας  σε ραδιόφωνο, και συμπλήρωσε πως «η δικαιολογία ήταν πως αρχή του κοινωνικού μέσου δικτύωσης είναι να μην αναπαράγονται πολιτικά μηνύματα εν μέσω προεκλογικής περιόδου!».

Σημειώνεται πως σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, τα tweets που «κατέβηκαν» μιλούσαν για την κατάσταση στην Ελλάδα, τα μέτρα λιτότητας και την διαπραγμάτευση.

Η επίσημη θέση της ΓΣΕΕ

Το paraskhnio.gr επικοινώνησε με τα γραφεία της ΓΣΕΕ. Όπως μας είπε ο γραμματέας Τύπου και δημοσίων σχέσεων της Συνομοσπονδίας, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, «κάναμε καμπάνια για την απεργία και στο facebook αλλά και στο twitter.

Στο facebook πήγε πολύ καλά. Στο twitter όμως μας μπλόκαραν. Η αιτιολογία ήταν πως το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει ειδικό καθεστώς για τις πολιτικές καμπάνιες, ειδικά κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου.

Εμείς φυσικά διαμαρτυρηθήκαμε, και τελικά μας ξεμπλόκαραν τον λογαριασμό».

Όπως τόνισε ο κ. Καραγεωργόπουλος, «δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι εμπλέκεται κρατική αρχή πίσω από αυτό το μπλοκάρισμα. Μάλλον θα έγινε κάποιο λάθος. Αλλά αν ξαναγίνει θα πρέπει να το κοιτάξουμε.

Ο κόσμος είναι πλέον καχύποπτος και πιο υποψιασμένος. Ειδικά μετά από αυτά που συμβαίνουν με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη γειτονική Τουρκία. Χωρίς φυσικά να εξομοιώνουμε τη δική μας δημοκρατία με αυτό που συμβαίνει στη γειτονική χώρα», υπογράμμισε ο γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας

"Όχι" ψήφισαν οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς - …