Του Γιώργου Πλη: «Και η…κουτσή Μαρία»

Οι επόμενες δημοτικές εκλογές για το Δήμο της Πάτρας θα γίνουν το 2019. Θα μου πείτε, γιατί αρχίζω το κείμενο με τέτοιες μεγάλες…αποκαλύψεις, γράφοντας δηλαδή τα απολύτως γνωστά και αυτονότητα. Μα γιατί, το τελευταίο διάστημα, όλο και συχνότερα ακούω και διαβάζω διάφορα για τα πρόσωπα που θα ήθελαν, λέει, να είναι υποψήφιοι για τη Δημαρχία της Πάτρας δυόμιση χρόνια μετά…!

Και μιας και δεν έχουμε δουλειά να κάνουμε σε αυτή την πόλη, έχουμε λύσει τα βασικά ζητήματα και μας…μάρανε το ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος το 2019, ας ενστερνιστούμε αυτή την…αγωνία ορισμένων για να ξεκαθαρίσουμε κάποια απλά πράγματα.

Πρώτα… πρώτα να καταλάβουμε για ποιόν Δήμο Πατρέων μιλάμε. Πως βρισκόμαστε, δηλαδή, σε μια από τις πόλεις με μεγάλες προοπτικές και δυνατότητες που όμως είχε διαδοχικές ατυχείς συγκυρίες. Διοικήθηκε τα πολλά τελευταία χρόνια (με αποκορύφωμα την εκτός… συναγωνισμού θητεία του Γιάννη Δημαρά) από παρατάξεις και πρόσωπα τα οποία άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην απαξίωση και τη στασιμότητα της τρίτης πόλης της χώρας.

Η πρόσφατη τοπική πολιτική ιστορία είναι γνωστή και ας μην κουραζόμαστε, αφού η πολύ μεγάλη «προσφορά» των διοικούντων την Πάτρα όλα αυτά τα χρόνια την έχει οδηγήσει στην κατάσταση που είναι σήμερα και, βέβαια, «εξώθησε» τους πολίτες να ψηφίσουν άρον άρον τον Κώστα Πελετίδη που εξελέγη με ένα…τριαντάφυλλο. Σε αυτή την πόλη, στο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχει μια δημοτική Αρχή που δεν έχει κάνει και τίποτε συνταρακτικό μέχρι σήμερα, αλλά διαχειρίζεται απλώς την καθημερινότητα χωρίς, πάντως, να προκαλεί την κοινωνία όπως οι περισσότεροι από τους προηγούμενους– κάνει μάλιστα και καμιά πορεία…μέσα μέσα, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε και να μην…πιανόμαστε επίσης.

Απέναντί της υπάρχει μια μείζονα αντιπολίτευση (Κ. Χριστόπουλος) εντελώς ακίνδυνη και χωρίς ερείσματα στην κοινωνία, μία παράταξη που έχει αναφορά στην Κυβέρνηση και είναι «βούτυρο στο ψωμί» των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ και κάποιες μικρότερες παρατάξεις που εκ των πραγμάτων δεν έχουν μεγάλο βαθμό παρέμβασης στα πράγματα.

Η πόλης έχει χρόνια να δει δημοτικό συμβούλιο που να απασχολεί τόσο λίγο τα Μ.Μ.Ε., την πόλη και τους κατοίκους της. Στην ίδια πόλη όπου κάνει πάρτι…μόνος του ο Πελετίδης, ορισμένοι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου συζητούν ποιος θα μπορούσε να είναι ένας αξιόμαχος υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων το 2019. Αυτοί καλά κάνουν και κανένα πρόβλημα Οι άλλοι όμως που συζητούν για τη Δημαρχία και αντί να κάνουν καλά τη δουλειά τους κάνοντας σοβαρή αντιπολίτευση κινούνται (λέμε τώρα) από τόσο νωρίς ποιοι είναι;

Να ξεκινήσω με κάτι διασκεδαστικό που διάβασα: Ο Κώστας Χριστόπουλος, λέει, θα είναι υποψήφιος και το 2019. Στην παράταξή του το ξέρουν; Γιατί όσους γνωρίζει η στήλη από τους δημοτικούς του συμβούλους (και όχι μόνο) δεν νομίζω ότι θα τον στήριζαν και πάλι για επικεφαλής. Επίσης, μια καλή ερώτηση θα ήταν «τι δεν έχει καταλάβει ακόμη ο κ. Χριστόπουλος από τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις;». Ίσως να βλέπει βέβαια κάτι που δεν βλέπουμε εμείς. Να συναντά στο δρόμο Πατρινούς που να του λένε «λεβέντη μου είσαι η ελπίδα μας» ή «κάναμε λάθος που δεν σε ψηφίσαμε, βάλε πάλι να επανορθώσουμε» ή «κάνεις συγκλονιστική αντιπολίτευση, θα σε ψηφίσω στα σίγουρα»… Θέλουν και άλλοι να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι το 2019, όπως φημολογείται. Όπως δημοτικοί σύμβουλοι ή στελέχη που προέρχονται, λέει, από… κάτι που θεωρούν ότι υπάρχει ακόμη και ονομάζεται παράταξη «Τώρα για την Πάτρα»! Έ βέβαια, με τέτοια μεγάλη πολιτική «προίκα» πώς να μην έχετε φιλοδοξίες Ανδρέα και Γιώργο μου…;

Και, τέλος, θα το συζητούσαν να κατέλθουν στην Πάτρα ως Δήμαρχοι, πρόσωπα από το πολιτικό χώρο του πρώην κραταιού ΠΑΣΟΚ (!), επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι που διαμένουν στην Αθήνα και έχουν κάτι τρίτα εξαδέλφια στην περιοχή κ.α. Ακόμη, μαθαίνω ότι προετοιμάζεται από τώρα για τη Δημαρχία της Πάτρας ο φίλος μου ο Γιάννης ο Πανίτσας και επανέρχονται μετά από χρόνια ο Τσαλαμιδάς… (τον οποίο αν ξέραμε τι μας περίμενε θα τον παρακαλάγαμε από τότε να γίνει Δήμαρχος στ’ αλήθεια να γλιτώσουμε αυτά που μας βρήκαν στη συνέχεια) και ο Αλέξης ο Σίνος με την Τρελή Ροδιά!

Είμαι βέβαιος ότι θα διαβάζετε και θα ακούτε πολλά από εδώ και πέρα για το ενδιαφέρον και της κουτσής Μαρίας…(κάτσε μην κατηγορήσουν και τα λαϊκά αποφθέγματα για ρατσιστικά τίποτε υπερευαίσθητοι…) να γίνει Δήμαρχος. Γι’ αυτό εσείς να ξέρετε ότι από όλους τους παραπάνω τις περισσότερες πιθανότητες για να εκλεγεί το 2019 τις έχει ο Πανίτσας. Φόρτσα Γιάννη!

Υ.Γ.1: Υπάρχουν και αυτοί που στα σοβαρά και συζητούν και θα μπορούσαν να προετοιμάζονται από τώρα για το 2019. Αλλά με αυτούς θα ασχοληθούμε εκ καιρώ…

Υ.Γ. 2: Εκεί κάπου στην Εθνική Οδό, ο ένας στη Νέα ο άλλος στην παλιά, «κουντράνε» από τώρα μεταξύ τους δυο ενδιαφερόμενοι για την Περιφέρεια και το Δήμο Πατρέων. Και «πλευρίζουν» πιθανούς υποστηρικτές τους. Και το πόσο «αγαπιούνται» οι δυο τους δεν λέγεται…

"Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΛΗ"


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρεμβάσεις για την ανάπτυξη - Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και γυναικεία απασχόληση

Το χαμηλό ποσοστό απασχόλησης των γυναικών στην αγορά εργασίας επισημαίνεται σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις …