Με αλλαγές από το 2017 το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Kατατέθηκε στη Βουλή η επέκταση του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σε όλους τους δήμους της χώρας θεσμοθετείται και επίσημα με το ν/σ για τον «Εθνικό Μηχανισμό Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α’ 85)», του υπουργείου Εργασίας.

Ωστόσο γίνονται οι ακόλουθεσ τροποποιήσεις στο ΚΕΑ,με βάση το άρθρο 22 του νομοσχεδίου:

  1. Την ένταξη στο πολυπρόσωπο νοικοκυριό που ωφελείται από το πρόγραμμα και των ενήλικων τέκνων έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία, ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους
  2. Την έννοια του εγγυημένου ποσού, στο οποίο υπολογίζεται και η καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης του ΚΕΑ στο κάθε νοικοκυριό
  3. Τον περιορισμό των κατηγοριών των δικαιούχων του ΚΕΑ που χαρακτηρίζονται ως μη δυνάμενοι να εργαστούν, με κατάργηση της περίπτωσης για όσους υπηρετούν τη θητεία τους.

Επιπλέον, με το ίδιο άρθρο καθορίζονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες για την υλοποίηση του ΚΕΑ, ενώ προβλέπονται και ποινικές κυρώσεις σε βάρος όσων δηλώνουν ψευδή στοιχεία η ή αποκρύπτουν αληθινά κατά την ένταξή τους στο πρόγραμμα.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

EE: Η Επιτροπή χρηματοδοτεί καινοτόμες ιδέες για τη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας

Η προκήρυξη προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για την επίτευξη αυτού του σκοπού ανακοινώθηκε στο πρόσφατο σχέδιο …