Κυβερνητική παραδοχή για τα 4,5 δις ευρώ που απαιτεί από την Ελλάδα το ΔΝΤ

Δια στόματος αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, ήρθε και μάλιστα από το βήμα της βουλής, η επιβεβαίωση όλων των ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, για τα 4,5 δις ευρώ που απαιτεί από την Ελλάδα μέσα στο 2019 το ΔΝΤ!

Ο κ. Χουλιαράκης τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας για την διαπραγμάτευση:

«Το ΔΝΤ συναρτά την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα με την προκαταβολική λήψη μέτρων της τάξης 4,5 δισ. για το 2019. Η θέση του ΔΝΤ στηρίζεται στην δική του εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία δεν έχει δυνατότητα να πιάσει πλεόνασμα 3,5%. Το ίδιο εργαλείο που οδηγεί το ΔΝΤ στο να προβλέπει ότι δεν πιάνουμε το πλεόνασμα, το οδήγησε να κάνει λάθος στα πλεονάσματα και για το 2015 και για το 2016. Η κυβέρνηση με ψυχραιμία και σοβαρότητα οικοδομεί συμμαχίες στην Ευρώπη και αξιοποιεί τα ρήγματα.

Η ύφεση τελείωσε το δεύτερο τρίμηνο του 2016 και τώρα ο τριμηνιαίος ρυθμός ανάπτυξης είναι 1,8%» τόνισε ο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι «για τέταρτο συνεχόμενο μήνα η εισροή καταθέσεων ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ και μάλιστα σε προθεσμιακούς λογαριασμούς, που δείχνουν μακροχρόνια εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Μόνο τα ελληνικά επιτόκια μειώθηκαν μετά την εκλογή Τραμπ.

Οιι περικοπές δαπανών της τάξης των 4,2 δισ. ευρώ που υπόσχεται η Ν.Δ. ή θα ρίξουν την οικονομία σε νέα ύφεση ή θα σημαίνουν μείωση μισθών και συντάξεων.

Μέσα στον επόμενο χρόνο ο στόχος είναι η χώρα να είναι σε θέση να δανείζεται μόνη της από τις αγορές και το 2018 να βγει από την επιτροπεία. Ο δεύτερος στόχος είναι υπάρξει έμφαση στην καταπολέμηση της κοινωνικής αδικίας και γι’ αυτό δίνονται 1,250 δισ. ευρώ για κοινωνικές δαπάνες και πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Το 2017 θα υπάρξει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος αφενός με την μείωση δαπανών στα υπουργεία και αφετέρου με την ευρύτερη χρήση πλαστικού χρήματος.»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το ευρώ υποχωρεί 0,12%, στα 1,0817 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται στα 163,4640 γεν, στο 0,8551 με τη στερλίνα και στο 0,9768 με …