Πρόγραμμα οικονομικής ενδυνάμωσης κακοποιημένων γυναικών

Μία στις τέσσερις γυναίκες έχει πέσει θύμα σωματικής ή ψυχολογικής βίας από το σύντροφο της στη διάρκεια της ζωής της και εκεί στο να τους παράσχει κάθε μορφής στήριξης, πόσο μάλλον οικονομικής, εστιάζει το Ευρωπαϊκό έργο με τίτλο “WE-GO! Women Economic-indipendence & Growth Opportunity”, το οποίο υλοποιεί το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, με άλλους 14 οργανισμούς από την υπόλοιπη Ευρώπη και συντονιστή οργανισμό, την οργάνωση Action Aid της Ιταλίας.

Το πρόγραμμα έχει διετή διάρκεια υλοποίησης, χρόνος στον οποίο πρέπει να δημιουργηθούν, να δοκιμασθούν, να αξιολογηθούν και να αρχίσουν να εφαρμόζονται οι προτεινόμενες καινοτόμες πρακτικές.

Άμεση μέριμνα τα καταφύγια και τα Κέντρα Υποστήριξης των Γυναικών να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις ανάγκες τους και να προσφέρουν τη διέξοδο που χρειάζονται οι γυναίκες αυτές για να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

ΚΑΙ ΕΔΩ

Το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας είναι το μοναδικό Κέντρο Στήριξης Γυναικών που συμμετέχει στο πρόγραμμα και στις δράσεις του από την Ελλάδα και η πολύτιμη τεχνογνωσία του ΚΓΚ θα συμβάλει στο σχεδιασμό ενός οδηγού που θα εστιάζει στις καλές πρακτικές και στις καινοτόμες μεθοδολογίες που χρησιμοποιούν τα ίδια τα καταφύγια και τα κέντρα υποστήριξης των γυναικών στην οργάνωση των προγραμμάτων τους κατά της βίας.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Περαιτέρω αναβάθμιση από S&P, απάντηση στη μικρόψυχη κριτική

«Η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s μέσα σε πολύ λίγους …