Διαδραστικό γράφημα των επιπτώσεων της καθιστικής ζωής

Εάν δεν έχετε πειστεί ακόμα ότι το πολύωρο καθισιό και η αποχή από τη σωματική άσκηση καταστρέφουν την καρδιά, τους πνεύμονες, τις αρθρώσεις αλλά και τη διάθεσή σας, ο παρακάτω διαδραστικός χάρτης θα σας δείξει τα άπειρα προβλήματα υγείας που συνδέονται με την καθιστική ζωή και σίγουρα θα αρχίσετε να κινείστε περισσότερο!

Η σωματική ακινησία έχει αναδειχθεί σε έναν από τους βασικότερους τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου για κάθε αιτία θανάτου και ασθένειας και μάλιστα θεωρείται πιο επιζήμια ακόμη και από την υπέρταση ή την αυξημένη χοληστερόλη.

Δύο Αυστραλοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν ένα εντυπωσιακό διαδραστικό γράφημα του ανθρώπινου σώματος που αποτυπώνει πόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για διάφορα προβλήματα υγείας λόγω της καθιστικής ζωής.

Πατήστε επάνω στις χρωματιστές βούλες ή επιλέξτε μια συγκεκριμένη κατηγορία παθήσεων για να δείτε τα τρομακτικά ποσοστά.

Οι τρέχουσες συστάσεις των ειδικών αναφέρουν ότι ένας ενήλικας πρέπει να κάνει ήπιας έντασης σωματική άσκηση (π.χ. ζωηρό περπάτημα) για 150 με 300 λεπτά την εβδομάδα ή έντονη σωματική άσκηση (δηλαδή κάποιο είδος γυμναστικής που να συνοδεύεται από αύξηση του ρυθμού αναπνοής και εφίδρωση) για 75 με 150 λεπτά την εβδομάδα.

Οι ερευνητές όπως παρουσιάζει το onmed.gr, σημειώνουν ότι τα στοιχεία που παρουσιάζει ο διαδραστικός χάρτης αφορούν τον μέσο όρο και ότι ο κίνδυνος που διατρέχει κάθε άνθρωπος να εκδηλώσει μια ασθένεια εξαρτάται επίσης από παράγοντες όπως η γενετική προδιάθεση, το περιβάλλον και το ατομικό ιατρικό ιστορικό του.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …