Eπαγγελματική κατάρτιση ΛΑΕΚ, μέσω ΟΑΕΔ

Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης μέσω χρήσης ΛΑΕΚ, για το 2017, προωθεί ο ΟΑΕΔ. Στην σχετική εγκύκλιο που δημοσιεύθηκε, τονίζεται ότι δικαιούχοι συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι όλες οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, που έχουν καταβάλει την εισφορά 0,24%, υπέρ ΛΑΕΚ, όπως έχει οριστεί.

Η διαδικασία υποβολής, ελέγχου και αποπληρωμής των προγραμμάτων κατάρτισης γίνεται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου στον κεντρικό κόμβο του ΛΑΕΚ (http://laek.oaed.gr)

Κάθε εργαζόμενος που θα συμμετέχει στα προγράμματα αυτά, μπορεί να καταρτισθεί μέχρι 100 ώρες, συνολικά. Το μέσο ωριαίο κόστος ανά καταρτιζόμενο, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 33 ευρώ.

Τα προγράμματα κατάρτισης υλοποιούνται από την ημερομηνία δημοσίευσης σε ΦΕΚ της συγκεκριμένης εγκυκλίου έως την 20ή Δεκεμβρίου 2017. Το ποσό που δικαιούται να λάβει κάθε επιχείρηση ως επιχορήγηση για τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που θα υλοποιήσει ανέρχεται στο 70% της εισφοράς υπέρ ΛΑΕΚ, που θα καταβάλλει εντός του 2017.

Υπό προϋποθέσεις το ποσοστό μπορεί να ανέλθει στο 100%, ενώ οι επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα να μεταφέρουν ποσό εισφοράς που κατέβαλλαν το 2016, εάν δεν υλοποίησαν προγράμματα κατάρτισης.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …