Στις 500 οι ημερήσιες κατασχέσεις για χρέη στην εφορία

Κατασχέσεις σε περίπου 500 φορολογουμένους κάθε ημέρα επέβαλε η εφορία, με τα επίσημα στοιχεία της ΓΓΔΕ, να διαψεύδουν την κυβέρνηση, που μάταια προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν υπάρχουν κατασχέσεις για χρέη στο Δημόσιο....

Τα στοιχεία:

  1. Ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ήταν στο τέλος του 2015 περίπου 4,3 εκατ. ευρώ, με τον αριθμό αυτόν να ανέρχεται στα 4,37 εκατ. τον περασμένο Σεπτέμβριο για να υποχωρήσει και πάλι τον Οκτώβριο στα 4,3 εκατ. ευρώ. Από την άλλη, αυξητική πορεία ακολουθεί ο αριθμός αυτών που η εφορία τους επιβάλλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
  2. Ο αριθμός αυτός στα τέλη Δεκεμβρίου 2015 ήταν στα 695.074 ευρώ, ενώ τον εφετινό Οκτώβριο είχε αυξηθεί στα 803.803.
  3. Ο αριθμός των φορολογουμένων που έχουν υποστεί κατασχέσεις από την εφορία, αυτό το διάστημα των δέκα μηνών, έχει αυξηθεί κατά 108.729 περίπου.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …