Έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ σε απολυμένους

«Yπάρχει μια διαδικασία καταδολιευτική κι ένα περίεργο καθεστώς που πρέπει να χτυπηθεί», δήλωσε προαναγγέλλοντας έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ για κάθε έναν από τους 170 εργαζόμενους των Λιπασμάτων Καβάλας, που απολύθηκαν με μηνύσεις από την εταιρεία, μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες, ο ενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος συμπλήρωσε πως:

"Έχουμε το τρίο παραβατικότητας, στα σούπερ-μάρκετ Καρυπίδη, στα Λιπάσματα Καβάλας και στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Σίνδου.

Για τα σούπερ-μάρκετ Καρυπίδη, όλα όσα είχε συμφωνήσει η επιχείρηση, ποτέ δεν εφαρμόστηκαν, και ασκείται εκβιαστική και αυθαίρετη πολιτική από την πλευρά του επιχειρηματία, που πιέζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν μία νέα συμφωνία, η οποία θα εμπεριέχει κούρεμα 50% των οφειλομένων που απαγορεύεται από τη νομοθεσία», ενώ ζητάει και «τροποποίηση των ατομικών συμβάσεων.

Έχουμε μια ακραία έκφραση εργοδοτικής αυθαιρεσίας και απόλυτης παραβατικότητας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της.

Σε ότι αφορά στην υπόθεση του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Σίνδου, τόνισε: "Yπάρχουν ευθύνες της Αυτοδιοίκησης,  διότι, δεν είναι δυνατόν ο χώρος της Αυτοδιοίκησης να αναθέτει σε κάποιον εργολάβο τον χώρο του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών και να μην παρακολουθεί τις διαδικασίες που ακολουθούνται. Έγινε έλεγχος στην επιχείρηση και διαπιστώθηκαν 18 παραβάσεις, που συνιστούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια των εργαζόμενων. Επιβλήθηκαν πρόστιμα και θα γίνουν και μηνύσεις."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …