Είστε ή όχι δικαιούχος του έκτακτου βοηθήματος Τσίπρα;

Από υπουργική απόφαση θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες της εφαρμογής της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η οποία περιλαμβάνεται σε τροπολογία στο νομοσχέδιο για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, που ψηφίζεται την Πέμπτη.

Αυτό όμως που προκύπτει είναι ότι οι δικαιούχοι της ενίσχυσης των 617.000.000 ευρώ, θα οριστικοποιηθούν από  το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων ....

Όπως ανακοίνωσε ωστόσο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους:

«Χορηγείται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών οργανισμών κύριας ασφάλισης και του Δημοσίου, των οποίων το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου 2016, όπως διαμορφώνεται από την παρακράτηση της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης του αρ. 44 του ν. 4387/2016 δεν υπερβαίνει το ποσό των 850 ευρώ.

Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο καθορίζεται στο ποσό κατά το οποίο το προαναφερθέν άθροισμα συντάξεων υπολείπεται από τα 850 ευρώ, εφόσον το ποσό υπερβαίνει τα 300 ευρώ. Διαφορετικά καθορίζεται στο ποσό των 300 ευρώ.

Η ενίσχυση καταβάλλεται στους δικαιούχους εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2016 από τον ΕΦΚΑ κατόπιν επιχορήγησης του από τον κρατικό προϋπολογισμό».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Mάχη το καλοκαίρι

Ο κος Κικίλιας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως μέσα σε 9 μήνες προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί ύψους 1,5 …