Μαύρα μαντάτα από Economist για την Ελλάδα του 2017(ΦΩΤΟ)

Σε κυκλοφορία τίθεται η ετήσια έκδοση του Economist «Ο κόσμος το 2017». Στο πλαίσιο των προβλέψεων που φιλοξενούνται στο συλλεκτικό τεύχος του έγκριτου οικονομικού περιοδικού, γίνεται αναφορά και στην οικονομική κατάσταση που αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα μας εντός του 2017.

Ωστόσο, η πρόβλεψη για την πορεία της Ελλάδας εντός του νέου έτους είναι μάλλον δυσοίωνη, αφού προβλέπεται η έξοδος της χώρας μας από την Ευρωζώνη. Είναι αξιοσημείωτο, μάλιστα, πως εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ πριν ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πρόβλεψη των αναλυτών του Economist έλαβε υπόψη την εύθραυστη, όπως τη χαρακτηρίζουν, κυβερνητική πλειοψηφία στην Ελλάδα, την ώρα που η κυβέρνηση λαμβάνει (και αναμένεται να συνεχίσει να λαμβάνει) αντιδημοφιλή οικονομικά μέτρα, τα οποία ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμη και σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζεται ως μία μακρινή προοπτική, αλλά ακόμη και όταν αυτή επέλθει θα είναι «χλιαρή», σύμφωνα με τους οικονομολόγους του Economist.

«Έπειτα από επτά χρόνια ύφεσης, είναι πιθανό ένα Grexit πριν καν «σφραγιστεί» το Brexit», αναφέρεται χαρακτηριστικά, στην αναπαραγωγή από το enikonomia.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ. Ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια Απριλίου 2024

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα διαδικτυακά e-εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη …