Το δρόμο της έκδοσης παίρνουν χιλιάδες αιτήσεις συντάξεων

Με ανακοίνωση του το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Θανάσης Καποτάς, θα προβεί στην χορήγησ χιλιάδων συντάξεων.

«Από την 1η Ιανουαρίου 2017, το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) μετονομάζεται σε Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), που ενσωματώνει, από τις αρχές του νέου έτους, επικούρηση και πρόνοια. Ο προϋπολογισμός του Ταμείου είναι πλεονασματικός, εκκρεμότητες, όμως, υπάρχουν και στους δύο τομείς. Οι εκκρεμότητες στο ΕΤΕΑ υπολογίζονται περίπου στις 123.000 επικουρικές συντάξεις, με κόστος περίπου στα 400 εκατ. ευρώ, ενώ, στην Πρόνοια, τα εφάπαξ που εκκρεμούν είναι περίπου 50.000. Ωστόσο, τονίζει ότι και στις δύο περιπτώσεις έχει προγραμματιστεί και έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό ένα μεγάλο μέρος να εκδοθεί σύντομα.

Περίπου οι μισές- 50.000 με 60.000- επικουρικές συντάξεις από τις 123.000 που εκκρεμούν, θα μπορούσαν να εκδοθούν εντός του 2017, αν όλα εξελιχθούν ομαλά. Αυτά τα κονδύλια είναι προϋπολογισμένα».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υπόμνημα Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για «κόψιμο» των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

«Η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον καταδικασθένα σε ποινή κάθειρξης για ένταξη και …