Aγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους οι Έλληνες

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό για το μέλλον των παιδιών τους και τις επιπτώσεις της παρατεταμένης ύφεσης εκφράζουν οι Έλληνες ενόψει του 2017, σύμφωνα με το «Βαρόμετρο Φόβου και Ανησυχιών», που καταρτίζει η εταιρεία δημοσκοπήσεων «Interview».

Βάσει της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε τον φετινό Δεκέμβριο (έως τώρα) σε δείγμα 500 ατόμων από όλη τη χώρα, σε κλίμακα από το ένα έως το δέκα (καθόλου φόβος έναντι του μέγιστου σημείου ανησυχίας), οι Έλληνες είναι πολύ προβληματισμένοι για την κρίση χρέους, που αντιμετωπίζει η χώρα και δίνουν σχετική βαθμολογία 8,0 έναντι 7,7 στην αντίστοιχη μέτρηση του βαρόμετρου του 2016.

Για την ύφεση ανησυχούν ακόμη περισσότερο και της δίνουν 8,7 (έναντι 8,3 πέρυσι), ενώ στην κορυφαία θέση του Bαρόμετρου τοποθετείται ο μεγάλος προβληματισμός και η αγωνία για το μέλλον των παιδιών τους με 8,8 (έναντι 8,2 το 2016).

Το ζήτημα των προσφυγικών ροών το αξιολογούν με 8,1 (έναντι 7,7 το 2016), ενώ για τη θέση εργασίας ή την επιβίωση της επιχείρησής τους, σε κλίμακα από το ένα έως το δέκα, προσδιορίζουν τον φόβο τους στο 7 (έναντι 7,3 το 2016).

Την αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων τους την αξιολογούν με 6,7, ενώ τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες με 7,7.

Στις χαμηλότερες θέσεις της κλίμακας του Βαρόμετρου Ανησυχιών και Φόβου 2017, βρίσκεται η αγωνία για την υγεία τους με 6,7 (έναντι 6,2 το 2016) και τέλος με 6,6 αξιολογούν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …